230730 – Forshaga IF v IF Nyedshov 4-2

Arena: Tallmovallen
Match: Träningsmatch
Publik: 42
Målen: 1-0 () Niklas Bengtsson, 2-0 () Niklas Bengtsson, 3-0 () , 4-0 () Niklas Bengtsson, 4-1 () Villiam Lindborg, 4-2 ()
Matchens lirare: Niklas Bengtsson, Forshaga

Snygg entré, magisk matta och krattade grusgångar.
Men ingen kiosk.
Det var Tallmovallen den här söndan det.

Medan VSK försökte hålla i sin 1-0-ledning hemma mot Gefle rullade jag och farsan iväg mot Östra Deje där Forshaga och Nyedshov skulle spela träningsmatch.
Det var botten mot toppen av division 4.
En vecka före omstarten.
Dock oklart varför matchen spelades i Östra Deje – men det gjorde sannerligen ingenting.

Asfalt, grus, asfalt. Sen låg den där med sin ståtliga entré. Tallmovallen. Hemmalaget ÖDIK spelar själva i division 6 och varnar hårt om sin anläggning som håller yttersta klass.
Entrén ligger mellan de två elvamannaplanerna som är grymma. När man dessutom kostat på sig att kratta gruset vet man att det är ordning och reda.
Räcket, men plats för grejer, var dessutom i perfekt höjd.

Den här matchen var till en början ganska jämn även om det syntes att FIF var det bättre laget. Mitt i första halvlek kom också logiskt 1-0 när Niklas Bengtsson drog iväg i djupled. Hovet hade sina chanser – och fick dessutom ett rött kort mitt uppe i alltihop – innan serierledaren i fyran genom Niklas Bengtson gjorde 2-0.
Det var resultatet i paus när vi gick ett varv i hopp om att kiosken skulle vara öppen.
Det var den dåligt nog inte.

I andra kom 3-0, som Bengtsson spelade fram, och 4-0 som han gjorde själv. Sen slog hemmalaget av på takten och Hovet kunde avsluta starkt – och göra två baljor.