230625 – Nordvärmland FF v IK Zenith 2-1

Arena: Lillängen
Match: Division 2 norra Götaland
Publik:
Målen: 0-1 (3) Gustav Norin, 1-1 (40) Hugo Puertas, 2-1 (57) Govand Haidar
Matchens lirare: Jonathan Itela, NFF

Nyvallen – klar.
Lillängen – klar.
Nu är Nordvärmland avbetat.

Efter ett par dagar i stugan över midsommar med lek och stoj var det dags planera hemresan och vilka matcher som skulle ses. Jag hade spanat in Grängesberg på måndan och då kunde jag åka till farsan på söndan och i samma veva beta av Nordvärmland.
Igen.
NFF är en av få svenska klubbar som har två hemmaplaner.
Nyvallen i Ambjörby.
Och Lillängen i Sysslebäck.
Dit skulle vi idag.

Det var samling på hotellet i Värnäs, HIV lokalt benämnt, klockan 14.00. Tryckande värme när jag brummade på mellan Malung och Värmland.
Farsan va redan på plats och rapporterade om trafikolycka i korset.
Det var lugnt när jag kom dit och vi kunde köra vidare norröver i Saaben.
Lunch på Nedergårdens Vilt. Ett stabilt ställe.

Nere vid Lillängen var det full fart. Arenan, som ligger bredvid riksvägen, hade rejält fått smaka på den torra sommaren och mattan var väldigt bränd.
Anläggningen i sig är egentligen inget speciell. Den saknar riktig entré, men har en fin läktare och två fula. Det finns kiosker och så och det märks ändå att det är division 2-fotboll.

Nordvärmlands FF är som vanligt en märklig klubb. De flesta av spelarna är importer och på läktaren finns rutin så det räcker till och blir över.
Jag kände mig som rena junioren när jag tittade mig omkring.
Laget hade öppnat säsongen knackigt – och det syntes direkt i matchinledningen.
IK Zenith, som kommer från Göteborgs nordvästra utkanter, tog ledningen tämligen omgående i matchen och var inledningsvis det bättre laget.
Men ju längre spelet pågick – desto mer Nordvärmland blev det, även om det var ganska jämnt.
Kvitteringen kom innan vilan när jag knallade runt ett varv och kollade. Fick med mig två inte helt kylda drickor från kiosken upp.

80:- kostade det att gå in, tror jag, men jag avrundade uppåt och köpte varsin 50/50-lott till oss som vi såklart inte vann något på. Andra halvlek blev mer öppen och även om IKZ hade väl så mycket av spelet så var hemmalaget spetsigare. Därav kändes det logiskt att det var Nordvärmland som drog det längsta strået och vann med 2-1.
Den arga gubben på parkeringen var snabbt ute före oss.
Vi garvade och körde ner till ICA Indianen i Ekshärad innan det blev bad i Råda. Långgrunt och sandigt. Men ack så skönt. Farsan skulle på dans i Uddeholm så jag körde ner till Sutterhöjden och jobbade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.