230618 – IF Nornan v Insjöns IF 1-1

Arena: Ryavallen
Match: Division 6 norra Dalarna
Publik: 50 (cirkus)
Målen: 0-1 (37) Saeed Ragheb (straff), 1-1 (46) Reza Ahmadi
Matchens lirare: Saeed Ragheb

Det blev några mils omväg från farsan till stugan.
Men vad gör man inte för lite söndagsgroundhopping?

Det var tidig uppstigning i Sutterhöjden. På schemat en bra division 6-match i Malungsfors med kick off redan 11.00. Restiden var två timmar och en kvart – men på lågtrafikerade vägar utan kameror räknade jag med att plocka bort 15 minuter.
Minst.
Och det trots tankningsstopp i Molkom.

Inte mycket att rapportera om från resan upp. Höger i Värnäs – eller HIV som det kallas. Hotellet i Värnäs. Sen Europaväg till Malung och en knapp mil till.
Stängt hos Vild-Hasse.
Men vid Ryavallen i Malungsfors var det fart och spelarna stod redo när jag svängde in med golfen och satte mig på en av bänkarna på långsidan.

Mötte direkt en av klubbens eldsjälar som sålde resultatlotter. Swishade hem sex stycken för 30:-. Tyckte jag hade anständiga resultat, men det var inte ens nära att jag skulle vinna något.
På den torra mattan gjorde Nornans och Insjöns spelare sitt yttersta för att det skulle bli en trevlig tillställning – för Ryavallen är sannerligen inte mycket att skriva hem om.
Hemmalaget brände chans på chans, inklusive en straff, när gästerna satte 0-1, på straff, åtta minuter innan vilan.

Det var ju ett par timmar sedan jag käkade frulle så jag tänkte mig att en korv med bröd kunde vara en fin liten lunch. Men de skulle ha 30 kronor, 30.
Häpnadsväckande pris för en korv med bröd mitt ute i ingenstans i Dalarna.
Hade de tagit det på Arlanda hade jag inte reagerat.
Men här …
Nej, där är min gräns nådd.

Det fick bli en ruskigt blaskig kopp kaffe för en tia istället och den intogs samtidigt som hemmalaget kvitterade. En stökig situation direkt när andra började.
Sen, när tröttheten kom in, sjönk kvaliteten.
Det var så illa att eldsjäl Errol Perjons lackade ur när ännu en boll for iväg ut i skogen. ”Kan ni försöka hålla bollarna på planen så har ni bollar”, vrålade han så det hördes över halva Dalarna.

Trots bra med chanser på slutet så blev det inga mer mål.
1-1.
Jag tackade för mig och åkte söderut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.