220723 – Team Alzheimerfonden v IFK Göteborg 6-6

Arena: Björnevi
Match: Gunder Bengtssons Minnesmatch
Publik: 620
Målen: 1-0 (1) Pelle Prestberg, 2-0 (7) Viktor Johansson, 3-0 (20) Thomas Rhodin, 4-0 (24) Pelle Prestberg, 4-1 (26) Dan Corneliusson, 4-2 (31) Dan Fröberg, 4-3 (36) Ruben Svensson, 4-4 (37) Mirza Durakovic, 5-4 (43) Tom Colling, 5-5 (56) Tomas ”Hulån” Olsson, 5-6 (57) Mirza Durakovic, 6-6 (60) Erik Wedin
Matchens lirare: Tomas ”Hulån” Olsson

En miss.
En träff.
Sen fick jag se Glenn Hysén tappa brillorna i Torsby.

Det stod Loppis på menyn i hela Sutterhöjden och då finns ju inget bättre än att åka därifrån för att slippa eländet. Hade en del alternativ, men när farsan kom och viftade med en tidning och sa att det är nån Minnesmatch i Torsby så valde jag ut min rutt.
Lysvik först.
Björnevi sen.
En perfekt ”loppislördag”.

Vid elva snitslade jag mig igenom alla loppisbesökare i byn och körde norrut. Satt och halvsov innan Hagfors så det fick bli grusvägen via Södra Skoga och förbi Mallbacken till Lysvik. Dessutom hade vägen mellan Munkfors och Sunne regna bort så alternativen var begränsade.
Har varit i Lysvik innan, men aldrig sett någon match.
Det skulle jag inte få göra den här gången heller.

För när jag närmade mig Myrborgen såg jag några spela i västar på planen. Det kändes dåligt och när jag hade parkerat kom en gubbe som jag frågade vad som pågick och fick till svar: ”motståndaren kom inte så det blev ingen match”. Lysviks damer skulle spela träningsmatch mot Sollerö IF.
Jag satte mig en stund och glodde på omgivningen medan hemmatjejerna spelade internmatch på liten yta.
Sen drog jag.

Eftersom matchen i Torsby, 20 minuter bort, inte skulle börja förrän 15.00 hade jag plötsligt supergott om tid. Det fick bli en tur till Östmark innan jag tänkte förära Bolaget med ett besök. Så klart hade de stängt 14.00 när jag kom dit 14.04.
Avgå allt.
På riktigt.
Tur att man skuffen fullt med Tysklandsgrejer …

Nere på Björnevi har det nu full fart när jag okristligt tidigt klev in. Ett lokalt kändislag, som kallades för Team Alzheimerfonden, skulle möta IFK Göteborgs legendarer, coachade av Svennis.
Gästerna var förstärkta med ett par gamla Degerforsspelare, bland annat Kalle Buskqvist från FIlipstad.
Matchen var till minne för Gunder Bengtsson och det var sannerligen imponerande att Blåvitt fått med sig så många av spelarna som var med och vann UEFA-cupen 1982.
Hela backlinjen från finalen mot Hamburg var intakt. Vi snackar spelare som Ruben Svensson, Glenn Hysén, Conny Karlsson och Stig Fredriksson.

Matchen spelades i 2×30 minuter och var rätt underhållande, även om det var lite plojigt. Det gick inte så fort för gubbarna, men fotboll kan de spela.
Det kan även Färjestads Pelle Prestberg som imponerade på den gröna mattan.
Bäst var nog ändå Tomas ”Hulån” Olsson som låg bakom det mesta som gästerna hade i anfallsväg. I andra fick han dessutom bli målskytt – efter att Ruben Svensson varit allt annat än nöjd på bänken när han brände ett kanonläge. ”Gör mål Hulån, det är allvar det här”, hördes över Björnevi.

Staffan Lindeborg var speaker, Thomas Wernersson stod en minut, men hann ändå släppa in en kasse, Hysén spelade med brillor som for av varje gång han skulle nicka, 620 personer betalade 150:- i entré och Ruben Svensson skickade in ett fint nickmål.
Det var Gunder Bengtssons minnesmatch i en sammanfattning.

Hemresan gick via Ekshärad, Bergsäng och Hagfors.
I Sutterhöjden väntade kall öl och sölig korvgrillning.
Skål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.