210612 – Västerås SK v Östers IF 0-0

Arena: Swedbank Park
Match: Superettan
Publik: 401
Målen:
Matchens lirare: Anton Fagerström

We are back.
En och en halv säsong senare.

Senaste gången jag satte min fot på Swedbank Park, visst den heter Iver Arena nu för tiden, men vem bryr sig, var i slutet av oktober 2019.
Nu, efter två tre vågor av Covid, var vi tillbaka.
Det var VSK v Öster då.
Och det var likadant nu.

Fredagskvällen spenderades med livepodd, öl och Bridgeblandning i Blåsut. Men med tanke på att det var tidig kick off fanns inga större utrymmen för utsvävningar. Här gällde att hålla sig på matten.
Man vill ju inte gärna riskera att missa en livefotbollsmatch när man äntligen får chansen att gå på en.
Jonte hade snyggt fixat fram biljetter i veckan och jag hämtade upp honom för vidare färd till Lustigkulla där allehanda prylar och bira lämnades av. Pallade inte gå upp i ottan för att åka till Västerås tidigt, så det fick bli taxi ner till Rocklunda och bira efter matchen.

När vi kom ner hade det fina vädret bytts mot mörka moln och stenhårt hagel.
Tackarrr.
Det var bara att kuta sista biten för att inte bli dyngsur. VSK hade inte direkt skött förhandsinfon och hanteringen av biljetterna på bästa sätt, då kommer det bara 401 pers när man får ta in 500 för första gången sedan Sundsvall brann.
Proffsigt …

Men vi var där och bänkade oss ute på sektion B. Det hände väl inte så mycket på planen. Det var en sådan match man somnat till om man sett den hemma. Nu var det helt okej.
Fotboll är ju som bekant bättre live.
I paus var det 0-0 och så ångade det på i andra till det var tio minuter eller så kvar. Då fick genomusle Fredrik Oppong för sig att ge gästerna straff, något som från där vi satt såg ut som en klockren brytning av David Engtröm. Anton Fagerström blev förbannad och varnades. Det gjorde även Filp Almström Tähti, som fick sitt andra gula och visades ut. Kantspringarens tredje utvisning på tio matcher.
En bragd i sig.

Straffen då? Ja, den räddade Fagerström och sedan kunde VSK med en man mindre styra bort Öster ganska lätt så att ytterligare en pinne spelades in.
Vi vandrade ut och ner till den nya uteserveringen som Coppersmiths slagit upp utanför Rocklundahallen. Där blev det skummande fin lager till regnet kom.
Då bytte vi ute mot inne och välkomnade Jeppe som varrit och kollat på VIK.
Det blev ett par rundor innan vi gick till Chucky Burger på Arosvägen och köpte med oss käk hem.

Planerna fanns på att gå ner på stan, men det var vi alldeles för gamla och stela för. Det blev soffan och EM.
Möcke bra det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *