181201 – Maidenhead United v Harrogate Town 1-2

Arena: York Road
Match:
Conference
Publik:  1 090
Målen: 0-1 (11) Callum Howe, 1-1 (25) Adrian Clifton, 1-2 (78) Kelwin Langmead
Matchens lirare: Maidenheads maskot

När matchen är dålig är det tur att det finns en pub.
Och massor med flygplan som lyfter från Heathrow.

Den här lördan började så där gristidigt som det bara kan när man ska ut och flyga.
Brorsan var igång ännu tidigare i Polen. Min kärra drog inte iväg förrän 07.00 från Arn. Hade planer på att ta expressen men det skulle bli så tidigt så det fick bli bil ut.
Det mest spännande att rapportera från resan till St Pancras var att en pundarkvinna ilsket dömde ut alla män på tåget mellan London Bridge och Blackriars och kallade oss för pedofiler.
Mysigt …

Brorsan var redan på plats på när jag masade mig upp och ut. Nu kunde den här sexdagarsresan dra igång på allvar. Jag hade råkat boka ett enkelrum de två första nätterna på Travelodge Farringdon. Nu blev detta ett senare ”problem” då vi bara fick dumpa väskorna när vi kom till hotellet.
Istället blev den en promenad tillbaka till Kings Cross så att vi kunde börja den nya resan ut till Maidenhead.

Vi tyckte att det var bäst att dra ut direkt och ta lunch på plats. Resan tog dryga halvtimmen. Det var stök på tåget nu också och en bit från Paddington blev vi stående då några som inte kunde bete sig skulle slängas av.
Precis före vi kom till stationen i Maidenhead låg arenan York Road fint på höger sida.

Vi valde Oneills som uppladdningspub. Där serverades välsmakande öl och Strongbow Darkfruit och en av de mest färglösa hamburgarna jag någonsin ätit.
Med en så tidig uppstigning satt de första rundorna där de skulle och faktum var att man var lite salongsberusad när vi skulle gå den korta biten ner till arenan där strax före tre.

York Road. Gammalt, slitet och äkta. £15 i inträde. Plåtning med maskot och sen ärevarv innan vi bänkade oss i hörnan där de flesta av hemmafansen stod. Topplaget Harrogate hade en bunt fans med kanske ännu fler flaggor med sig.
Men matchen var så dålig att det knappt är värt att orda om den.
I paus hängde vi med några lokala polska brorsor som brorsan ”lärde känna” vid puben.
Sen blev vi faktiskt kvar.
Medan de 22 spelarna kämpade vidare satt vi inne i puben och snackade skit. Det var helt rätt val.
1-2 slutade i alla fall matchen.

Helt väntat somnade jag på tåget tillbaka in till London. Brutalt väckt på Paddington. Sen fick jag se ett lacrosselag på tunnelbanan.
Kul!
Nu fick vi checka in och enkelrummet var helt okej för två nätter. Mötte upp med Ellström och Ola på kvällen på York på Upper Str. Dit kom även Therese från Norge med kompis.
Efter en stund valde vi att åka upp till Blackstock Road och Bank of Friendship som blivit en kanonpub med mycket fint ölutbud.
En bra, och lång, öppningsdag helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *