181114 – IFK Haninge v Karlslunds IF 2-2

Arena: Torvalla IP
Match:
Kval till division 1
Publik:  850
Målen: 0-1 (45) Aaron Zahui Bazoukou, 0-2 (51) Aaron Zahui Bazoukou, 1-2 (55) Igor Milosavljevic, 2-2 (60) Mahdi Hachemaoui
Matchens lirare:
Mahdi Hachemaoui

Kvalmatcher sent på hösten ska helst spelas på naturgräs med mycket känslor och glidtacklingar.
Det här var på konstgräs.
Men i övrigt väldigt bra ändå.

Jag hade helt missat upplägget för det här kvalet. När jag och Uffe var och såg Karlberg v Haninge så trodde jag att de lagen och Hudiksvall gjorde upp i en tremannagrupp om en plats i division 1 nästa säsong.
Så när jag var i London och såg i luren att Haninge hade slagit Hudiksvall skickade jag glatt ett sms till Johan och gratulerade till avancemanget.
Snabb fick jag svar att det var ett kval till.
För vinnaren av de här tre gick inte alls upp. Utan vinnare fick möta Karlslund i ett dubbelmöte där en plats i ettan låg i potten.

Så där var vi nu. Onsdagkväll och sen kick off på Torvalla. Det blev ett okynnesstopp i Länna på väg ner då jag var lite väl tidig. Väl på plats bjussades det på kaffe och snack.
Sen fylldes A-planens nya läktaren som värvats från Tyresö på bra när matchen väl kickade igång och när alla hade räknats in var det 850 pers på plats. En siffra som får ses som väldigt bra.

Efter att ha sett Karlslund två gånger mot VSK den här säsongen var jag nyfiken på hur de skulle stå sig mot ett bra division 2-lag. Och det skulle visa sig snabbt att det inte var någon större skillnad i kvalitet mellan lagen. Kanske till och med att Haninge var snäppet bättre. I alla fall om man ska gå på klara målchanser skapade.
Men den bästa sumpades. När en hemmaspelare skulle köra en panenkastraff – som gick helt fel och målvakten kunde typ bara resa sig upp och plocka bollen.

Det såg ut att gå mot 0-0 i paus, men då gjorde gästerna ledningsmålet precis före vilan. Tämligen direkt i andra kom 0-2 och det kändes som att det var game over.
Men Haninge repade mod och kom tillbaka på ett imponerande sätt.
0-2 blev snabbt 2-2 med halvtimmen kvar.
Sen öste hemmalaget för mer, men det stannade där.

Det var kallt om både fötter och ben när jag lämnade Torvalla och åkte hem och tränade.
Det behövdes.
Även fast matchen var väldigt bra och värmde så gott den kunde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.