180910 – Sverige v Turkiet 2-3

Arena: Friends Arena
Match:
UEFA Nations League
Publik: 
21 832
Målen: 1-0 (35) Isaac Kiese Thelin, 2-0 (49) Viktor Claesson, 2-1 (51) Hakan Calhanoglu, 2-2 (88) Akbaba, 2-3 (92) Akbaba
Matchens lirare:
Sebastian Larsson

Jaha, då var landslagssäsongen igång.
Sverige var med i 88 minuter.
Sen rasade allt.

Samling i Ulvsunda. Tankning av allt stod på schemat. Det var både diesel och spolarvätska till bilen där varenda varningslampa tjöt och Sveriges bästa kebab till oss.
I god tid parkerade vi, Backevik och jag, bilarna uppe i Solna och knallade ner till Friends. Där skulle turkarna bränna bengaler utanför MoS och blev gripna.
Köerna vid entré A magiska.
Men vi snackade med AIK:s SLO som sade att vi kunde gå in på andra sidan, där det fanns en annan öppen ingång.

Organisationen under all form av kritik. Knappt en entré öppen för 21 00 pers. Inte undra på att det var köer överallt. När vi kom till Gx, som det heter, funkade inte våra biljetter i den entrén trots att den ligger betydligt närmare de platserna som vi hade. Men efter två personers inblandning blev vi insläppta.
Bra så, ändå.

Det var en tämligen avslagen första halvlek där Sverige hade 1-0 efter ett fint mål av Kiese Thelin. Direkt i andra kom 2-0 och det tystade turkarna rejält.
Men reduceringen kom snabbt.
Sen hade svenskarna kontroll och allt pekade på 2-1 och premiärseger i Nations League – en turnering som ingen fattar upplägget på.
Då vände turkarna och vann.
Oskönt.

Vi knallade ut i mörkret och jag körde till jobbet för lite souvenirpackande.
Det var ni kanske hört förut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *