180913 – FC Djursholm v Viggbyholms IK 2-5

Arena: Djursholms IP
Match:
Division 4 norra, Stockholm
Publik:  6 (det var fler där)
Målen: 0-1 (8) Göran Dahlberg, 0-2 (43) Henrik Zacco, 0-3 (45) Christian Freby, 0-4 (45) Göran Dahlberg, 1-4 (67) Belall Alwan, 1-5 (70) Henrik Zacco, 2-5 (83) Nicholas Nordgren
Matchens lirare:
Jan Tauer, Alltid.

Inte ens Janne Tauer kunde sno vår uppmärksamhet.
Heller inte målfesten på planen.
Nej, den här kvällen ägnades åt Azerbajdzjan.

Det var mörkt i en av Sveriges finaste kommuner när jag for fram mellan slott och lyxvillor. Ett besök på Djursholms IP stod på menyn.
Backevik sladdade in bara sekunder senare och överraskade på parkeringen.
Sen drog det igång.

Ja, både matchen och planeringen inför Baku. Arsenal ska möta Qarabag i oktober och det vill man ju inte missa. Då ska det kollas flyg, hotell och grejer. Azerbajdzjan ligger ju inte nästgårds så det behövs en del rekande. Så medan Viggbyholm, med den gamle djurgårdaren Janne Tauer på vänsterbacken, dominerade ute på konstgräsplanen så var vi runt i diverse appar för att göra klart resan.

Matchen var över efter första halvlek när gästerna, som var tyngre och mer rejäla, ledde med 4-0. Tauer var helt okej utan att sticka ut allt för mycket. Men det är imponerande att den 35-årige tysken gillar att lira boll så mycket att han gör det på division 4-nivå långt efter att det riktiga karriären är över.
Han gör dock inte vad som helst. När han ombads jobba hem efter en lagkompis misstag var han mindre intresserad på bortre lång efter paus.

Då fick hemmalaget en spelare utvisad, men kunde trots det putsa siffrorna som skrevs till 2-5. Det var väl under den här perioden som vi bestämde oss fullt ut för att åka till Baku.
Vi sade hej då till staketet och planerna, det fanns fler här, och åkte. Backevik hem och jag till jobbet. Där planerades det vidare och när jag sen kom hem till Blåsut med passuppgifter framför mig så var det klart.
Så kan en kväll i Djursholm också spenderas.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *