180506 – Arsenal v Burnley 5-0

Arena: Emirates Stadium
Match: Premier League
Publik: 59 540
Målen: 1-0 (14) Pierre-Emerick Aubameyang, 2-0 (45) Alexandre Lacazette, 3-0 (54) Sead Kolasinac, 4-0 (64) Alex Iwobi, 5-0 (75) Pierre-Emerick Aubameyang
Matchens lirare: Henrikh Mkhitaryan

Hej då.
Den här resan var för att ta farväl.
Först av The George.
Sen av Arsene Wenger.

Det var inte mycket att fundera på. Upp. Dusch. Sen promenad till Five Guys på Upper Street för lite brunch. Herregud så goda hamburgare de har.
Sen var målet klart och tydligt inställt.
Det var The George som gällde.
Efter alla år som vi druckit här innan och efter Arsenals matcher så var det nu game over. Puben skulle stängas efter säsongen.

Det gick ganska snabbt att komma på banan när den ena snakebiten efter den andra kom in. Trevligt. Adde, Backevik, Teo, Axel och Pierre var med och firade av den bästa Arsenalpuben.
Solen sken och det var allmänt världsklass.

Sen började jakten på att få tag i ett matchprogram. Det skulle visa sig bli en rejäl nöt att knäcka. När vi köade på väg in till matchen tog de slut lagom till vi kom fram.
Kul.
Inne på arenan fanns det så klart inga så vi fick sätta hoppet till att vi kunde få fatt i ett gäng på vägen ut.
För en gångs skull var det fullsatt på Emirates Stadium.

Matchen är inte mycket att orda om. Arsenal körde över Burnley och spelarna gav Arsene Wenger det hemmaavskedet som han ville ha. 5-0 blev det och efteråt hyllades fransmannen med allehanda ceremonier. Även Perra Mertesacker tackades av. Nöjda med eftermiddagen knallade vi ut för att göra ett nytt försök att få tag i ett matchprogram.
Backevik köade och jag ställde mig längst fram för att räkna vad oddsen var på att få handla.
Lagret var inte stort.
Men det kunde gå. Dock så handlade alla väldigt många och det blev grinigt i kön. Till slut fick de ransonera och vi grejade till slut en bunt till samlingen.

Det var knökfullt på George när vi kom dit och de släppte inte in fler folk. Därför blev det Brewhouse och kvalitetsöl istället. Kvällen fick sedan rundas av på andra sidan gatan med gin o tonic på Hen & Chicken.
En lång och bra dag var slut och det var inte mer än att ta en taxi hem.
Men mat behöver man ju ha så det fick bli en snabb walk till Dronken på Kings Cross innan vi däckade.

Det var supervarmt på måndan också när vi skulle hem. Sent eftermiddagsplan från Gatwick. Vi gick ner mot London Bridge och hann med en macaroni & cheese på Borough Market.
Sen var det bara det tråkiga kvar innan ännu en Arsenal säsong var över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *