180505 – Barnet v Chesterfield 3-0

Arena: The Hive Stadium
Match: League Two
Publik: 5 539
Målen: 1-0 (42) John Akinde, 2-0 (81) Richard Brindley, 3-0 (88) Alex Nicholls
Matchens lirare: John Akinde

Sol.
Och sommarvärme.
Då åkte båda lagen ur.

Vi tog mark på Lutons flygplats i utsatt tid och Easyjetkärran hade vänligheten att flyga fint över London på lite högre höjd än man är vad vid. Det var häftigt.
Har aldrig landat här innan och känslan när vi klev ut var nån blandning, storleksmässigt, mellan Skavsta och Västerås (sorry, Stockholm och Stockholm, som Ryanairs geografer utläser det).
Det var kaos lite överallt när ”alla” skulle genom passkontrollen. Sen skulle vi hitta en buss som skulle ta oss till tåget och det gick fint, om ni undrar …

Vi hade planer på en tur till Swindon men det funkade inte då de i vanlig ordning skulle bygga räls. Under veckan tog den resan 56 minuter. Nu nästan tre timmar.
Vi kollade lite ännu mer lower league, men beslutade oss för Barnet.
Backevik handlade biljetter till matchen mot Chesterfield – som var på liv och död.

Det fanns en liten lucka när vi kom till St Pancras så vi beslöt oss för att dumpa väskorna på Royal Scot. Här blev Backevik dålig och behövde lite extra tid.
Då passade jag och Axel på att ta en kall.
Sen kom vi iväg.

Tuben via Baker Street, dit det segade enormt,  via Wembey och sen till Canons Park. Minns från förra besöket att det tog en liten stund att gå och nu hade klockan tickat på så att vi skulle missa kick off stod klart redan när vi klev av tåget. Men den lilla walken genom grönområdet och till Hive var inte alls så lång som förra gången.
Misstänker att vädret gjorde sitt till.
Då kallt och regnigt.
Nu sol och sommar.

Hungriga köpte vi med oss en burgare upp på kortsidan där vi bara slog oss ner. Chesterfield, som redan åkt ner till Conference, hade ett imponerande bortafölje med sig. Några minuter före paus var vi så ölsugna att vi gick ner.
Då gjorde Barnet 1-0.
Men för att The Bees skulle klara sig kvar krävdes inte bara vinst utan också att Coventry slog Morecambe. Det var med de förutsättningarna vi sörplade i oss dagens första pint.

I andra fortsatte bortafansen sjunga, men det var Barnet som gjorde målen. Både 2-0 och till slut även 3-0 inför rekordpubliken. Men det hjälpte föga för allt slutade i moll ändå.
Coventry fick bara 0-0 och det blev Conference även för Barnet.
Efter matchen blev det först kortsidesbaren innan vi gick över till den större på långsidan. Många fans hängde kvar. Vi slog våra påsar ihop med den norska Arsenalsupporterklubbens förre ordförande Jörn Brekke över några trevliga pints i solen.

Sen var det bara att kuska hem. Via Kings Cross och till Brewhosue där vi mötte upp med brorsan, Skogen, Thompa och övriga. Hibernation och trevligheter innan det blev White Swan och kir på tapp.
Kvällen avslutades på hotellet och sen på pizzerian mittemot.
Bra så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *