170823 – Husqvarna FF v Östers IF 2-5 (e förlängning)

Arena: Stadsparksvallen
Match:
Svenska cupen
Publik:  467
Målen:  1-0 (2) Edin Hamidovic, 1-1 (24) Admir Bajrovic, 2-1 (68) Philip Bernholtz, 2-2 (86) Fritiof Björkén, 2-3 (93) Dragan Kapcevic, 2-4 (100) Mario Vasilj, 2-5 (118) Sebastian Crona
Matchens lirare: Isaac Shaze, Öster

Vad hände här?
Vi som skulle till Vapenvallen.
Och hamnade på Stadsparksvallen.

Jaja, vi tar det från början. Över några (många) öl på lördagen kom det upp att det var Husqvarna mot Öster på onsdag kväll i Jönköping. Jag var så klart på då. Det var fler, ÖIF-fans, och Backevik – som var sugen på en ny arena samtidigt som han skulle på jobb i Motala, bland annat.
Så när veckan var igång sade jag ja, andra nej, men onsdag morgon drog vi iväg. Först till Kvicksund, sen via grusvägar och outleten i Vingåker till Motala där en snabb dusch fixades innan vi kunde ta lunch.
Sen väntade en fin fotbollsgolf i Ödeshög.
Säker seger förstås.

Under dagen hade jag fått med Andersson på det här spektaklet. Vi skulle mötas vid sex vid Vapenvallen. När vi hade tagit oss runt alla asfaltsläggare och raggarbilar rullade vi in i Huskvarna.
Vi körde fram till den fina entrén vid Vapenvallen.
Där var grindarna täckta med en presenning.
Aj, aj, aj.
Jag frågade Backevik om han verkligen kollat så att matchen skulle gå här – något som han svarade ja på.
Men när vi loggade in på Svenskfotboll.se så kom det snabbt fram att matchen i Svenska cupen inte alls skulle spelas här utan på J-Södras hemmaarena Stadsparksvallen.

Backevik var nu inte helt nöjd. Han hade skippat att se AIK i Värmbol för att plocka en fin arena – men gick nu bom för att han redan hade Stadsparksvallen.
Bränsle på retas-brasan!
Jag tyckte också det var lite synd, men det gjorde å andra sidan inte så mycket eftersom jag inte hade Stadsparksvallen sen innan.
Andersson kunde bara skratta på telefon.

Så istället mötte vi honom vid Shell och körde till andra sidan av Jönköping. Där var det upptänt och klart och det vankades match.
Oklart dock varför de bytt arena.
Knappast på grund av publikfesten.
Det var knappt 500 personer på plats på Stadsparksvallen.

Vi slog oss ner i solen på bortre lång och fick sen en helt okej match där HFF var väl så bra som Öster långa stunder. Det såg till och med ut som att de skulle gå vidare, men precis före full tid kom kvitteringen och vi fick en högst ovälkommen förlängning där vi hängde på andra långsidan.
Nu visade det sig att klass slår vilja.
Husqvarna var trötta.
Öster kunde lätt gå vidare när man fixade tre kassar i förlängningen.

Vi sade hej då till Andersson och började hemresan, som enkom gick på asfalterade vägar. Middagsstopp i Mjölby.
Hemma före midnatt.
Det var bra jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *