170818 – Riala Goif v Enebybergs IF 4-1

Arena: Lundbyvallen
Match:
Division 3 östra Svealand
Publik:  70
Målen:  1-0 (5) Kevin Hallberg, 2-0 (10) Christopher Svecke, 3-0 (45) Valentin Ponce Bonazzi, 3-1 (50) Ouahid Sofiane Bouka, 4-1 (68) Daniel Bengtsberg
Matchens lirare: Bengan

Långa bollar på Bengt.
Lååånga bollar … osv.
Nu var det mest fint spel – men Bengan va helt på topp.

Tillbaka i huvudstaden efter nästan fyra veckor på vift. Massor med fotboll i trunken – men aldrig får man nog. Efter klippning och handling var det dags igen.
Backevik var game.
Och vi styrde nordkoreanen mot Riala uppe i den uppländska myllan.

Det var grinigt på två-ett-vägen när Stockholms förorter tog slut. Och mycket trafik. Så vi tog må-illa-vägen, den korta rutten, där det inte finns en enda raksträcka – som i gengäld är en mil kortare.
Ett par minuter före kick off rullade vi in på parkeringen vid Lundbyvallen.
Som i solnedgång är en idyll – och väldigt vacker.

Medan jag gick och plåtade idrottsplatsen från grusvägen fixade Backevik lotter – som dock inte gav någon utdelning i paus. Vi slog oss ner på ena långsidan, i solen, på en träbänk och njöt av hemmalagets old school-spel. Enebyberg är genomusla och det var inte konstigt att det stod 3-0 i paus. Fotboll är en enkel sport och man förstår grundprinciperna – spela bollen enkelt och sätt fart på tassarna.
Det gjorde Riala och därför var matchen game over i paus.

I andra gick vi över på andra sidan. Då bytte EIF in ett par gubbar och fick mycket bättre kontroll på spelet. Men när de fick en man utvisad så kunde Riala skapa chanser gott nog att dundra in tio mål.
Men det slutade med 4-1 efter att Bengan äntligen fick utdelning på en av sina många chanser.
Trots att solen gick ned innan matchen var slut så blev det inte så kallt. Men det var skönt att få lite värme i bilen och senare lite mat i kistan.

Riala är avprickat och klart.
Nu kör vi vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *