161101 – Ludogorets Razgrad U19 v Arsenal U19 1-1

Arena: Stadion Georgi Asparuhov
Match:
Uefa Youth League
Publik:
Cirka 1 000
Målen: 0-1 (36) Reiss Nelson, 1-1 (73) Petrov.
Matchens lirare: Jeff Reine Adelaide

Det är numera självklart att göra små avstickare på matchdagen för att se UEFA Youth League.
Och för att groundhoppa.

Vi hade precis satt i oss några ofiltrerade öl och en bättre bulgarisk måltid när det var dags att sticka iväg på lite äventyr. Arsenals ynglingar skulle spela några timmar före A-laget på Levski Sofias hemmaarena, Stadion Georgi Asparuhov.
En gul taxi skulle ta oss den korta biten dit för 20 Lev. Vi visste att det var på tok för mycket, men återigen kunde vi inte bry oss ett dugg. Returresan kostade fem Lev.

Det var slitet och så mycket Östeuropa som ni bara kan tänka er. Vi vandrade genom ödsliga stora komplex och kom fram till arenan. Det är inte alltid så lätt att hitta in, men ett trekvartsvarv runt och vi var framme. Biljetter skulle man tydligen ha köpt, men ingen sålde och vakterna kunde inte ord engelska så för att bli kvitt problemet släppte de bara in oss. Men som den groundhopper som man är hade jag hellre betalat några kronor för att få en biljett till samlingen där hemma.

Det var ett gäng Arsenalfans på plats. Vi fick se en rätt blek halvlek medan solen sänkte sig bakom de jättelika färglösa husen. Gunners ynglingar hade bollen mest hela tiden, men hade inte med sig mer än 1-0 till vilan. Vi kände att det var nog och återvände i en gammal rishög in till stan för lite uppladdning innan den riktiga matchen. U19-matchen slutade sedan obegripligt nog 1-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *