151003 – BKV Norrtälje v Strömsbergs IF 1-0

Arena: Norrtälje Sportcentrum
Match: Division 2 norra Svealand
Publik: 110
Målen: 1-0 (24) Tom Stahre.

Tre saker fick vi lära oss den här lördagen.
1) BKV står för Bollklubben Vargarna.
2) Norrtälje Bollplans konstgräsplan är förbannad ocharmig.
3) De är bedrövliga på att koka varmkorv.

Efter en dusch och lite frukost var fredagskvällens after work avskakad. Oktobersolen stod som ett eldklot på den ljusblå himlen. Backevik brummade in med Forden och vi ställde in fokuset på Norrtälje – cirka tio mil nordöst om kungliga Blåsut.
Vi var framme dryga timmen före kick off mellan BKV Norrtälje och Strömsbergs IF från norduppländska Tierp. Det blev ett snabbt besök på byn och på Ica Kvantum Flygfyren för uttag av kontanter.
Vi hade spottat arenan första svängen, men blev minst sagt jävligt besvikna när vi tio kvarten före avspark noterade att matchen inte gick på den stora arenan utan på konstgräsplanen på andra sidan vägen.

Vi gick med tunga steg mot sorgliga skådeplatsen. Än värre blev det när vi kom till kiosken och fick reda på att varmkorven inte var klar för servering.
Ridå.
Där stod vi. Hungriga och besvikna. På andra sidan vägen fanns den riktiga arenan som inte kunde användas för att de var rädda om planen.
Vem fasen bryr sig om det när det är säsongens sista hemmamatch?

Men här stod vi, vid sidan av de båda bänkarna och såg en av de sämsta halvlekarna för säsongen. Det här division 2-mötet var verkligen under all kritik.
BKV tog ledningen i mitten av första 45, men det var inte mycket det piggade upp.
Som tur var hade kioskpersonalen fått halvfjutt på korven lagom till 40:e minuten så vi knallade bort för ett par till lunch.
De var som matchen.
Halvljumna.

Andra halvlek blev lite roligare. Lite tränartjafs och ett rött kort livade upp en smula, men det här var sammantaget verkligen ingen höjdare.
Småfrusna tog vi Forden söderut för lite kvällsburgare och Chelsea mot Southampton.
Det var klart trevligare.
På alla plan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *