151010 – Karlbergs BK v IFK Haninge 2-0

Arena: Stadshagens IP
Match: Kval till division 2
Publik: 300
Målen: 1-0 (20) Mathias Karelius, 2-0 (53) Modou Gassama.

När hösten och kylan tränger sig på blir fotbollen i de lägre divisionerna som mest intressant.
Idag: Kval till division 2 mellan division 3-lagen Karlberg och Haninge.

Det var lite smånyfikna steg som jag gick från parkeringen förbi den lilla planen in på Stadshagens konstgräsplan på Kungsholmen i centrala Stockholm.
Kanske inte mest för själv matchen utan mer för att få se gamle arbetskamraten Kalle Karlsson från Västerås som gjort succé som tränare för KB.
Kul också att träffa Johan ”Haninge” Pettersson som är lagledare i Haninge.
Johan berättade före kick off att tre av gästernas bästa spelare inte var med. De hade bokat in semester i USA istället. Taskig tajming som Hedlund sa i Kirchberg på 80-talet. Men det är väl lite så det är på den här nivån.

Haninge/Brandbergen vann den första matchen i dubbelmötet i veckan med 2-1 i nere i de södra förorterna. Slarvigt att släppa in ett mål, tyckte Johan.
Detta betydde att 1-0 räckte för Kalle Karlssons KB.
Och det målet kom också i den första halvleken. Det kändes som att gästerna hade de bästa spetsarna, men som lag var Karlberg klart vassare. Efter paus kom också 2-0. Gästerna hade ett par bra chanser på slutet, men en utvisning grusade nog chanserna att kunna få till en reducering och förlängning.
För det blev 2-0 inför välfyllda läktare.
Och Karlberg vidare till nästa kvalsteg där en division 2-motståndare väntar.

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts var på plats också.
För er som undrar vad han gjorde den här eftermiddagen.
Kallt var det också. Min vänsterdoja stämplade ut mitt i den andra halvleken och det dröjde ett bra tag i bilen på väg hem sen innan tårna ”kom tillbaka”.

Stadshagens IP är en trist Stockholmsanläggning. Konstgräs med en läktare på ena sidan. Resultattavlan ur funktion. Inträdet 50:- gav väl hygglig valuta för insatsen.
Fotbollskändisar på planen: Malick Jobe (VSK) och Haris Laitinen (Hammarby) i Haninge/Brandbergen. Filip Mårtensson (VSK) i Karlberg.

Over and out!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *