150728 – SV Wilhelmshaven v Werder Bremen 0-7

Arena: Jadestadion
Match: Träningsmatch
Publik:
4 006
Målen:
0-1 (10) Sternberg, 0-2 (34) Hajrovic, 0-3 (63) Hilßner, 0-4 (67) Manneh, 0-5 (78) Manneh, 0-6 (81) Manneh, 0-7 (82) Manneh.

Många gånger ger groundhoppingintresset en massor med kul, coola arenor och energi.
Den här dagen var en sån när man verkligen funderade på:
Vad fan håller jag på med?

Vi vaknade tidigt i Berlin. Massiv frukost på Marriott, Målet för dagen: Åka 50 mil från östra till västra Tyskland för att se ett division 6-lag spela träningsmatch mot Werder Bremen.
Läs det igen.
Det är fan inte friskt.
Men det gick fint på autobahn den här gången. Inga köer och det flöt på bra. Vi kom fram till den lilla staden Wilhelmshaven, nordväst om Bremen, ute vid Nordsjön, lagom på eftermiddagen.
Regnet bokstavligen vräkte ner och vi som hade hoppats på bad fick ställa in och fixa nya planer.

Vi åkte visserligen upp till havet, men såg mest dimma och ett kärnkraftverk. Det fick bli incheckning på hotellet och inköp av lite sättningar istället.
Arenan, Jadestadion, hade vi rekat innan. Låg ganska nära hotellet, Friesen hotell.
Hotellet ja – borde nästan sättas upp på Unescos världsarvslista för att det är enda hotellet i världen som är byggt utan vattenpass.
Men tre sängar och halvtaskigt wifi fanns.

Dryga timmen kvar till kick off rullade vi till arenan. Vi trodde först att det skulle bli halvtomt, men ju närmre vi kom desto fler Werderfans såg vi.
Framme vid Jadestadion var det faktiskt över 4000 på plats. Tack och lov hade regnet slutat och vi kunde avnjuta en bratwurst och en cola (!) innan spektaklet drog igång.
Werder kom ett anständigt lag, men imponerade verkligen inte. Det blev visserligen 7-0 till slut, men det var mest tack vare en oerhört spelsugen Manneh, vår kompis som borde ha fått rött kort i lördags i Rostock.

Med ett par minuter kvar lämnade vi Rosenbergs gamla fans och åkte hem.
Där väntade ölkorv och nya inloggningsproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *