150726 – Union Berlin v Fortuna Düsseldorf 1-1

Arena: Stadion an der Alten Försterei
Match: 2.Bundesliga
Publik:
20 786
Målen:
1-0 (5) Kessel, 1-1 (88) Ya Konan.

Ich bin ein Berliner.
Ja, i alla fall under 90 minuter i skogen i Östberlin.

Vi spanade runt vid Alexanderplats på förmiddagen innan vi tog S-bahn till Ostkreutz för byte och vidare färd mot Köpenick. På perrongen kom nån spritluktande sak fram till mig när jag skulle få ut en biljett och undrade om vi var från Sverige. Ja, svarade jag, när han började yla om Breivik.
Då är det lika bra att gå på.

Det var lugn och avslappnad stämning på tåget ut till skogen. Både Fortuna- och Unionfans på plats. Vi tog rygg på några med rödvita halsdukar och vandrade igenom halv ödemark – sen dök den vackert upp.
Stadion an Der Alten Försterei.
Med en nybyggd huvudläktare och resten ståplats så skulle det visa sig bli en favorit.

Det tog en stund att få ut de biljetter som tyskarna skulle ha skickat hem till oss innan avresa, men det gav bara lite mer tid att spana in omgivningen.
Innanför grindarna serverades så klart korv och öl.
Det smakade mumma i solen.

Sedan tog vi plats på långsidan, ståplats, med varsin kall i näven. Stämningen var rätt så bra, men jag hade nog förväntat med högre volym av de 20 000, där de flesta stod, och framför allt av Fortunafansen.
Hemmalaget forcerade in 1-0 tämligen omgående och man märkte att det var ett par klasser bättre än de matcher vi sett innan.

I paus gick vi ner för påfyllning – men främst för att få sitta. Man märker att man blivit gammal när man gnäller över av att stå i 45 minuter.
Vi satt kvar en stund till för ytterligare en kall.
Sedan gick vi upp och fick se Fortuna kvittera i slutet.

Efter matchen ville jag och Christian så klart ha en bild på den grymma resultattavlan innan vi pantade ut oss och ölade vidare in mot centrala Berlin där Andersson och Fia mötte upp.
Sen blev det sent …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *