150723 – Brøndby IF v PFC Beroe 0-0

Arena: Brøndby Stadion
Match: Europa League
Publik:
9 550
Målen:
-.

Första stoppet på sommarens stora groundhoppingresa blev Köpenhamn – Danmark.
Landet som mest ligger i vägen för Tyskland.
Ute i huvudstadens utkanter skulle Brøndby säkra vidare avancemang i Europa League, men det höll på att skita sig.

Efter en bättre hamburgerlunch på Percy Nilssons skrytbygge Emporia i Malmö rullade jag, Christian och Thomas över Öresundsbron tidig eftermiddag för att inleda fotbollsveckan som skulle ta oss från Europa League via 3.Bundesliga ner till en träningsmatch mellan ett division 6-lag och Werder Bremen.
Ganska varmt i den danska huvudstaden.
Vi brummade ut till Brøndby Stadion direkt för att kolla läget, ta lite bilder och för att se om det gick att få riktiga fotbollsbiljetter istället för eländet e-biljetter.
Glipan gjorde ett seriöst försök, men att försöka samspråka med en dansk är ju marginellt lättare än med en finne så vi fick snyggt nöja oss med en ny bunt A4-papper.

Vi lämnade Brøndby och åkte in till stan för att kolla in Parken och ta en glass. Efter ett besök i FCK:s shop fick jag rädda Christian från nästa konversation med en dansk.
Hon trodde att vi var från Norge …
Jag var beredd att plocka bilnycklarna direkt och dra raka vägen till Puttgarden och bara skrika ”Guten Tag”.
Men det blev en returresa till Brøndby ändå.

Vi sladdade in på nån form av skolas gräsmatta och parkerade bryskt. Det var nån timme kvar till kick off så vi hann med ett besök på Brøndbys fans uppladdningsställe – som såg ut som Köpenhamns västra soutkårs lägergård fast de var dyngraka, i alla fall några, serverade öl och mat.
Stället låg helt öde mellan skolan och arenan – som förvisso också ligger in the middle of fucking nowhere. En fin arena med monumentalt oskön placering.
Vi hann med en runda utanför arenan också. Inte en vakt så långt ögat nådde och det var en klart mer avslappnad stämning runt serveringen än i Sverige.

Inne på arenan var det såklart torrlagt då UEFA dikterade villkoren. Vi hade platser på ena långsidans övre läktare. Det var fri placering så vi slog oss ner och kunde konstatera att de 100-talet bulgarer sjöng på bra på ena kortsidan.
Fri wifi bjussade de på också vilket så klart är ett plus när man är utomlands och giriga teleoperatörer ska ha roamingavgifter.

Brøndby hade med sig 1-0 från mötet i Östeuropa och bjöd inte de knappa 10 000 fansen på plats på mycket. Matchen slutade 0-0 och var ett riktigt sömnpiller.
Det hettade till lite på slutet när Beroe hade några fina chanser att vaska fram en förlängning.
Men tack och lov fick vi jogga ner till bilen och vidare till Tyskland istället för att sitta kvar 30 minuter till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *