150705 – Kalmar FF v AIK 0-0

Arena: GuldFågeln Arena
Match: Allsvenskan
Publik:
8 479
Målen: -.

#ÖlandAway – eller #LennartOnTour.
I stekande värme och strålande sol intog vi Sveriges sydöstra delar en söndag.

Jag och Christian hade spenderat lördagen i hans stuga utanför Norrköping med öl, grill, Lennart och bad. På söndagsmorgonen tog vi bilen ner till Linköping för att hämta upp Axel som också skulle med på denna snedresa. Första fokus var Öland där vi tänkte käka kroppkakor, spela minigolf och bada.
Allt infriades förutom det förstnämnda.
Det fick bli Schnitzel på nåt hamnhak i Färjestaden innan vi kastade oss ut i Östersjön och dess tångfyllda varma vatten. Den efterföljande äventyrsgolfen slutade också med många vattenkänningar, mest för Axel som ”badade” fyra gånger. Backevik hade chans på delad seger inför sista hålet, men trots sina psykningar knöt jag ihop säcken och vann.
Igen.

Med dryga timmen kvar till kick off mellan Kalmar och AIK tog vi bilen tillbaka till fastlandet och parkerade smidigt vid arenans norra sida. Vi gick runt ett varv och spanade på GuldFågeln Arena, som stod spelklar 2011. Arenan, som tar in strax över 12 000 personer, ligger väldigt ocharmigt vid sidan av E22-an vid stadens köpcentrum och vill man njuta av pre match-aktiviteter får man nöja sig med ICA Maxi, El-giganten och MAX.
Det är inte mycket till entré och snacka om. Man visar sin biljett och knallar upp för trapporna. Nedre sektionen har bara sex rader så det är inte direkt Camp Nou-längd på uppgången.
Vi satt på övre i solen.
Första halvlek var genomusel och med två överförfriskade muppar som mest satt och skrek könsord i 45 minuter flyttade vi över till skuggan i andra. Utrymmena under läktaren är som alltid på arenor, även nya, alldeles för klent tilltagna och även fast arenan bara var fylld till två tredjedelar var det trångt i paus.
Fattar inte att det ska vara så svårt att dra till tio meter betong till så att det blir mer anständigt när alla ska ner och gå på muggen och handla i paus.

Andra halvlek var bättre spelmässigt och AIK var närmast segern. Nu blev det inga mål och matchen slutade 0-0. Att sitta i skuggan utan våra grannar gav en klart behagligare sista 45.
Efter matchen lunkade vi ner och bort mot bilen. Backevik körde en ”fuling” och vi kom ut på motorvägen typ snabbast av alla.
40 mil till Västerås med bomstopp i Gamleby och matstopp i Norrköping.
Vi sladdade in på Lustigkulla 00.20 efter en toppenhelg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *