150103 – Tranmere Rovers v Swansea City 2-6

Arena: Prenton Park
Match: FA-cupen tredje omgången
Publik:
10 007
Målen: 0-1 (34) Dyer, 0-2 (49) Carroll, 0-3 (58) Barrow, 1-3 (70) Power, 1-4 (77) Gomis, 2-4 (83) Stockton, 2-5 (85) Routledge, 2-6 (90) Gomis.

Vad gör man en ”ledig” lördag i England? Jo man tar tåget till något obskyrt ställe och samlar på sig ännu en arena.
Den här lördagen gick resan mot Liverpool.
Siktet var inställt på FA-cupmötet mellan Tranmere Rovers och Swansea.
Och en bock framför Prenton Park.

Jag och Axel mötte senior och junior Bakken på Euston strax före klockan 10. En lättare frukostbag inhandlades på Upper Crust innan vi tog oss ner till Virgintåget som skulle rulla 10.07 mot Merseyside.
Det var en lugn och fin resa norrut genom ett regnig England.
Tack vare få stopp kunde vi kliva av på Lime Street redan strax efter lunch. Vi hade snackat om att käka lunch på puben bredvid stationen, men så blev det inte. Två kalla, sedan taxi direkt till Birkenhead.

Det var en lång kö vid Tranmeres box office. Många var sugna på att se matchen då det äntligen kom Premier League-besök och så det tog en stund innan vi kom fram och kunde fiska upp våra förbeställda plåtar. Ena långsidan, Borough Stand var målet så det var bara att knalla runt Prenton Park.
Det var inte mycket till utrymme under läktaren, men en korv kunde vi få med oss.
Trots att vi hade bokat säten var det unreserved seating och i och med att vi kom in sent, bara minuter före kick off, var utbudet minimalt.
En vakt vinkade ner oss bakom kamerakillen.
Där fanns fyra platser bredvid varandra.
Sikten var katastrof när bollen var på mittplan, men närheten till spelet och spelarna vägde upp och det var ganska trivsamt att sitta där och titta.

Swansea var helt överlägset och trots bra vilja i Tranmere var laget aldrig nära. Visserligen stod det bara 0-1 i paus, men när gästerna via ett mål och en assist av svenske Barrow gick fram till 0-3 var det game set match,
PL-laget släppte förvisso in två baljor.
Men gjorde å andra sidan tre till framåt på slutet och kunde lätt gå vidare efter 2-6 på Prenton Park.

Jag hade hoppats på bättre stämning, men det var inget vidare drag. De 1000-talet Swanseafansen sjöng en del. Hemmalaget blixtrade till nån gång, men inget som går till historien.
Efter matchen hade vi flyt och fick en taxi rätt snabbt.
Med en timme och lite till fans tid att käka på puben som vi skulle ha gjort innan.
Inget vidare käk.

Det var en rätt seg hemresa och efter en pint på O¨Neills på Kings Cross var det skönt att sträcka ut fram Match of the Day senare på kvällen.
Men all in all en väldigt trevlig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *