080608 – Vasalunds IF v Västerås SK 0-1

Arena: Skytteholms IP
Match:
Division 1 norra
Publik:
713
Målen: 0-1 (90) Patrik Grönvall.
Matchens lirare: David Wikström, VSK

Riktigt bra match idag på Skytteholm. Jag hämtade upp Fast-on-bladet och resan mot Stockholm kunde börja. Vi hann med ett meningslöst besök i Sollentuna C i jakten på ett par skor och en bättre lunch i Kistas galleria innan vi började sollapandet i Solna.

Fast-on-bladet ville absolut sitta på andra sidan – där taket inte fanns och där skuggan lyste med sin frånvaro.
Jävla fajt Vasa och VSK bjöd på. Grönvitt hade sina chanser i första, Vasa kanske snäppet vassare och det small i varenda närkamp.
Kort och gott – en divsion 1-match av hög kvalitet.

Matchen bytte karratktär när Martin Andersson psykade ut Panos Dimitriadis som slog till VSK-kaptenen.
Jag trodde Grönvitt skulle avgöra tidigare – men Vasa skapade ett gäng stekheta chanser via ett sylvasst kontringsspel med tio man.
Det såg ut att gå mot 0-0 när Grönvall slog till. Rättvist att det var just han som fick avgöra. Grönis och Wikström bäst i VSK idag.

Annars blir betygen så här:
David Wikström 4,5 – Schabblade en gång i andra, men gjorde flera avgörande frilägesräddningar. Hyllad efteråt. Mycket bra.
Joonas Botold 3,5 – Höjde sig sen sist. Hygglig defensivt och gjorde ett gäng bra offensiva rajder.
Jonas Stark 3 – Bra utan att briljera. Hade lite svårt med Vasalunds snabba spelare, men kompenserade det med bra positionsspel.
Johan Slättman 3 – Bra utan att briljera. Hade lite svårt med Vasalunds snabba spelare, men kompenserade det med bra positionsspel.
Oscar Pehrsson 2,5 – Slarvade ibland i passningsspelet och satte kantkompisen Ljungberg i onödigt svåra lägen. En del felbeslut gör att betyget dras ner. Grym krossboll i andra.
Boris Ljevar 2,5 – Bra arbetsinsats och bra med bollen, men jag tycker att det händer för lite. Måste ta mer initiativ. Utbytt i andra.
Johan Svensson 3 – Visade gammal god klass och gjorde en bra match. Vann bollar, höll i och var arbetade hårt.
Filip Mårtensson 3 – Jobbade sig in i matchen efter en svag första halvlek då han hade problem med Vasas snabba spel. Bra i andra.
Kalle Ljungberg 3 – Bra arbetsinsats och det känns som att Sundsvallsförvärvet kommer mer och mer. Utbytt i slutet av matchen.
Martin Andersson 4 – Mycket bra jobb, som vanligt, fick ut Dimitriadis och skapade ett gäng chanser. Ut i andra skadad.
Patrik Grönvall 4,5 – VSK:s bästa utespelar. Jobbar stenhårt och får avgöra matchen på stopptid. Bra klass!

DG bäst bland inhopparna!

I tabellen naglar sig nu Grönvitt fast på den övre halvan och jag tycker tack vare de senaste fem matcherna att laget visat att de är kapabla att vara med i toppen. De vinner när de kanske inte spelar så bra och de vinner svåra bortamatcher (Boden och Vasalund). Trots den dåliga starten finns stabiliteten där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *