070220 – PSV Eindhoven v Arsenal 1-0

Arena: Philips Stadion
Match: Champions League
Publik: 35 000
Målen: 1-0 (61) Medez

Ännu en arena och ännu ett land där Arsenal visat upp sina fotbollskonster kan sättas upp på meritlistan.

Jag, Statoil, Luks och Axel tog morgonflyget till Frakfurt Hahn tidigt måndag morgon för att sedan bränna de 28 milen på autobahn genom Tyskland och fram till Eindhoven där Champions League knock out match 1 skulle spelas på tisdagen.

Eindhoven bjussade på kanonväder och karneval… mumma!

Redan på måndagen tog vi en sväng runt arenan som ser ganska ordinär ut från gatan, men som är brant tight och skön på insidan.

Philips Stadium ligger bara fem minuter från tågstationen och drygt 10 minuter från city där alla pubar och restauranger finns. Bortafansens ingång är ganska speciell. Detta beror givetvis på alla huliganproblem som varit i Holland genom åren. Man går in i ett av hörnen och på ett helt avskilt ställe från all annan publik. När man gått igenom de två insläppen måste man gå en lång betongtunnel över gatan för att komma in på arenan. Väl där finns inte mycket att beskåda mer än toalett och kiosk. För att komma upp på läktaren är det en jävla massa trappor upp och väl uppe finns inget annat än att gå in i den klassiska buren som omgärdas av både nät och plexiglas.

Stämningen på var bra under den första halvleken och vi fick stå upp – ett givet plus. Inga griniga vakter som skrek sit down…

Sikten är också bra trots stolpar och när och jag gillade Philips Stadium skarpt även om PSV-fansen var väldigt tysta. Hade räknat med mer ös, men det var bara när de gjorde mål som de sjöng – och då gjorde de det rejält.

Totalintrycket är bra och jag vill ge PSV ett hyggligt betyg.
Ett tips – testa korven med majonnäs i paus om du e där – den e fin…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *