070203 – Middlesbrough v Arsenal 1-1

Arena: Riverside Stadium
Match: Premier League
Publik: 31 112
Målen: 1-0 (63) Yakubu, 1-1 (77) Henry

Den, sett till resväg, längsta resa jag gjort i England för att se på fotboll. Men det gick smidigt att ta sig up norf.

Jag och Axel Asplund knallade ner till Kings Cross vid 10-hugget på lördagen för att inne på stationen mötas att massor med Newcastlefans som skulle ut till östra London och match mot Charlton. De hade tydligen härjat lite på tåget – så vi blev en aning sena.

Ett par Stella, som vanligt, på tåget upp till Darlington där vi bytte till rälsbuss sista biten till Boro. Resan upp tog cirka 3,5 timmar – men det gick undan rätt bra.

Vi tog en lurre på Kingen, å då snackar vi inte om Ledley, innan vi efter mycket om och men hittade vårt hotell – ett hotell som jag bokade på www.footballgroundguide.co.uk, men som låg allt annat än nära Riverside – Boros arena.

Vi laddade upp på en australiensisk bar inne i stan med Stella å Rugby. Folk här uppe har en miserabel dialekt och framme vid baren kunde man höra ”Cen Ie Heve Oone päjnt of John Smeths pläse..”

Arenan ligger centralt, men det tar ändå en stund att gå dit. Området runt Riverside är allt annat än charmigt och det ser ut som ett industriområde vart man än väder blicken. Gívetvis finns vatten runt ena delen av arenan, men det piggar upp marginellt.

Riverside är ganska kompakt och bortafansen står på ena kortsidan. Rätt bra tryck på Arsenal-fansen medan Boro knappt hördes allls innan man gjorde 1-0 på straff sedan Senderos knappt nuddat Viduka och åkt ut. ”We forgot that you were ére” ekade från bortaburen och när Henry kvitterade med tio kvar hördes vi riktigt bra.

I övrigt är Riverside en rätt ordinär arena som tyvärr är ganska intetsägande.  Kan bero på att man har ett så profillöst lag som i princip aldrig vunnit något.

Bättre drag var det dock på stans uteliv – som vi testade på innan vi tog oss hem till hotellet.
Men hur kom vi hem… Ingen som minns.
I det hela taget en bra away-resa, men det kunde ha varit lite mer drag runt det hela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *