961228 – Arsenal v Aston Villa 2-2

Arena: Highbury
Match: Premier League
Publik:
38 130
Målen: 1-0 (13) Wright, 1-1 (68) Milosevic, 2-1 (73) Merson, 2-2 (74) Yorke.

1996/97 var vi där igen. På annandagen drog vi mot Arlanda, där Blue Scandinavia TWE 349, skulle ta oss till London. Väl där slöt vi upp med övriga Västeråsare d.v.s. Lunkan, Calle, Jonne Howell, Johan Eriksson, Martin Andersson och Blomman.

Vi gick in på Tax-free och köpte bira samt lite tilltugg. Flygresan var lugn och efter cirka 2 timmar landade vi på ett kylslaget Stansted. Där mötte Apollo-Gunnar upp  och tog oss smidigt till hotell Rose Court, Marble Arch. Drog direkt  till 24-hours och fixade mer öl. 20.40 gick vi mot Piccadilly Circus där ”the Lord`s Army” väntade. Bergström och Dennis som också var  i London vid den här tidpunkten dök aldrig upp så vi åtta drog till en pub belägen vid hotellet Regents Palace. Där vi glada drack öl och tittade på Aberdeen-Celtic (1-3) på SKY. Kom hem lite lätt packade vid ett-snåret.

Dag 2
Vaknade vid 09.30 och märkte till våran förskräckelse att duschen var iskall. Efter den iskalla duschen var det dags för en välsmakande frukost, trodde vi? Ack så fel vi hade. The, ett glas juice och fyra rostade var ingen höjdare. Sedan drog vi ner på stan, där vi besökte Sportpages för att inhandla de sedvanliga fanzinen. Efter en bit mat på Pizza Hut, åkte vi till Finsbury Park, där vi besökte AFC-shopen, använde Londons sämsta toa och inhandlade kvällens konsumtion av alkoholhaltigt på ”allibabba livs”. Kvällen inleddes på Hotell Lords, där vi förfestade. Sedan gick vi till den lokala puben Shakespeares, innan vi försökte ta tuben ner mot city. Detta misslyckades dock så jag och Andersson åkte hem till Marble Arch.

Dag 3
Vaknade upp vid tiosnåret, då vi gick till Donken och käkade frukost. Mötte Bergström och tog  tuben mot Highbury, där vi skulle se Arsenal-Aston Villa. Vi laddade på en liten pub en bit ifrån arenan. Matchen var en höjdare som slutade 2-2. Arsenals mål gjordes av Dennis Bergkamp och Ian Wright, Villas av Dwight Yorke och Savo Milosovic. Vi satt på East Lower ochbiljetterna kostade £14.50. Publiksiffran var 38 130 varav 3000 från Birmingham, stämningen var på topp.

Kvällen inleddes som vanligt med förfest på Lords innan vi åkte iväg, med tunnelbana, till Acton Town där vi skulle lyssna på irländsk livemusik. Någon irländsk musik var det dock inte utan ett gäng engelska pensionärer som sjöng rockcovers. Stället hette She Biins, och var ett topphak där vi spenderade hela kvällen sjungandes svenska ramsor av varierande sort. Vid 01.30 tog vi en svarttaxi till Queensway för £5, vilket är j**ligt billigt. Där körde vi en liten efterfest innan jag, Andersson och Dennis drog tillbaka till Marble Arch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *