240628 – Storfors FF v Strömtorps IK B 1-5

Arena: Rönningens IP
Match: Division 6 östra Värmland
Publik: 45
Målen: 0-1 (2) Oliver Ottosson, 1-1 (18) Jonas Bjurbäck, 1-2 (34) Johannes Ishak, 1-3 (42) Daniel Djuric, 1-4 (89) Oliver Ottosson, 1-5 (90) Oliver Ottosson
Matchens lirare: Karol Rybacki, SFF

Kanske inte ett lika stort irritationsmoment som Amsberg.
Men inte långt ifrån.
Nu kan jag äntligen lägga Rönningens IP i Storfors till samlingen.

Värmland calling. Det blev en lång och händelserik fredag. Tidig uppstigning för jobb och packande innan jag åkte till Älvsjö och spelade svettpadel. Att duscha var knappt lönt i den värmen. Sen bilresa västerut. Södra sidan Mälaren. Dötrist. Stannade i Karlskoga för sen lunch och inköp på Gröna Skylten.
Men klockan hade inte tickat tillräckligt fort för att jag skulle tajma kick off i Storfors. Det fick bli ett varv på byn och sen åkte jag upp till kyrkogårn och satte en bukett blommor på mormor och morfars grav.
Och nu var klockan lagom att åka på fotboll.

Rönningens IP ligger granne med väg 237 till Karlskoga. Jag har kört förbi här fler gånger än vad jag har arenor. Men aldrig sett en match. Kanske att jag lirade här som liten.
Regnet öste ner när jag körde upp golfen på parkeringen.
Och satt kvar.
Inte en chans att man skulle ut i det här vädret, ens med paraply.
Tack och lov gav det sig lite till kick off, men ett tag var jag på riktigt oroad att det skulle bli inställt.

Punktligt 19.00 drog drabbningen mellan Storfors FF och Strömtorps B-lag igång. Det var helt okej spel trots att det var division 6. Nu hade dessutom regnet gett sig och jag knallade ner på andra sidan. Verandan vid kiosken var nämligen sold out.
Här kunde man också snacka lite med hemmalagets tränarstab som sprang och jagade bollar kors och tvärs över Rönningen. En berättade att de saknade tolv spelare och hade fått ringt in fyra gubbar som inte tränat något under säsongen.
Det kanske inte var så konstigt att gästerna från Degerfors öppnade målskyttet redan efter två minuter.

Storfors kvittering var av det humoristiska slaget. En av hemmaspelarna ville kontra och ropade på keeper, som var ypperlig under hela matchen, att dra en långboll. En annan av Storforsspelare höll inte med honom och bad om lugn ro i spelet. Sen följde en rätt så hätsk ordväxling, varpå han som manade till lugn i nästa situation kom loss och lobbade in 1-1.
”Du ska lyssna mer på mig”, kom då hög över Rönningen.

Nu hjälpte inte målet nämnvärt för Strömtorp var klart bättre genom hela matchen. I paus hade de gått i från till 1-3 och i andra var det samma spelmönster. Hemmalaget hade inte mycket till bollinnehav och de chanser de skapade var uteslutande på långa skott. Inget gick in.
Jag körde fram bilen lite och såg andra halvlek från framsätet.
För den kom en sväng regn till och det var rätt så myggigt.
I slutet av matchen när hemmalaget kapitulerat kom 1-4 och 1-5.

Rönningen är en ganska fin IP utan några större utsvävningar. Mattan såg ut att vara i superbt skick. Föredömligt utan stopptid blåste domaren av så att jag kunde åka till Filipstad och handla lite.
I Sutterhöjden blev det inte långvarigt. En lång dag gjorde sig påmind och jag somnade tämligen omgående.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *