240615 – Västanviks AIF v Torsby IF 2-3

Arena: Granevik
Match: Division 4 Värmland
Publik: 353
Målen: 1-0 (15) Sebastian Rahm, 1-1 (21) Teddy Rådström, 1-2 (34) William Fernström, 2-2 (52) Sebastian Rahm, 2-3 (67) William Fernström
Matchens lirare: William Fernström, TIF

Från ett stängsel till det här.
Det var värdigt den här lördan.
För Granevik, med sitt derby, utanför Torsby var en riktig hit.

Vi lämnade misären i Kronoparken och reste norrut. Målet var Torsby där det vankades derby mellan Västanviks AIF och Torsby IF. På vägen stannade vi till på Kulinarika utanför Västra Ämtervik.
Riktigt fint ställe med egen äppelodling. Tyvärr var inte restaurangen öppen så vi fick nöja oss med inköp av must och lakrits – som var sjukt salt att kroppen nästan stannade upp när man stoppade den i munnen.

Framme i Torsby kunde vi handla kylvaror – och se fyra vuxna norrmän tjuvröka på parkeringen. Festligt sa Bull. Klockan hade tickat på nu så det var dags att köra upp till Granevik som ligger precis före stan väster om 45:an. Det var världens fart när vi sladdade in på parkeringen, som nästan var full.
Vid entrén blev vi varse om att det var sponsormatch och gratis inträde.
Tackaarrrrr.

Jag hade inte käkat på hela dan så jag öppnade med en burgare. Blev halvt utskälld i gubbarna vid grillen för man skulle minsann inte betala i kiosken, vilket hon där sa va helt okej och han ifrågasatte giltigheten i min biljett.
Men en halvtrist burgare fick jag till slut.
Granevik är verkligen en kanonarena. Det enda som saknas är en snygg entré. Annars har den allt. Vi knallade förbi läktaren och runt på andra sidan.
Ett stort plus var att det fanns bänkar överallt så det var inga som helst problem att få sitta.

Över 350 personer på plats när matchen kickade igång. Det var hårda tag och rappt spel. Derbymässigt. Redan efter en kvart nickade hemmakaptenen Sebastian Rahm in 1-0.
Men Torsby kvitterade tämligen omgående.
Och det var gästerna som ledde i paus – efter en välspelat och ganska jämn första halvlek.

I paus var det dags för en korv. Det höll väl ungefär samma klass som burgaren. I andra ställde vi oss vi Torsbys avbytarbås. Därifrån fick vi återigen se Västanvikskippern Rahm nicka in mål.
2-2 den här gången.
Det kändes som att matchen kunde gå hur som helst.
Nu var det Torsby som vann efter ett andra William Fernström-mål.
Kanske inte helt fel. Tyckte att det var lite bättre efter vilan.

Det var som på allsvenska matcher kö ut från parkeringen. Vi tog vägen genom stan och via Rinn hem. Där blev det ett stopp för att kolla deras plan som ska plockas framöver.
Jag somnade efter Råda och vaknade lagom till vi skulle in i Molkom och hämta två stora kartonger matchtröjor på Coop och en pump till farsan på macken.
Hemma i Sutterhöjden rundade vi av en lång och bra dag med en bättre IPA.
Skål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *