240401 – AIK v Västerås SK 1-0

Arena: Friends Arena
Match: Allsvenskan
Publik: 36 602
Målen: 1-0 (53) Rui Modesto
Matchens lirare: Patric Åslund, VSK

Allsvensk premiär.
3 000 VSK-are på plats.
Men trots en bra insats inga poäng.

Det var rena rama busskaravanen på E18 upp till Stockholm. Jag och Teo var sist iväg mot Solna och när vi svängde ut på motorvägen vid Rocklunda kom ena VSK-bussen efter den andra.
Vi hann dock före med marginal till huvudstaden och kunde parkera borta vid The Winery Hotel. Smidigt att komma från det hållet när man ska in på bortaläktaren.
Jonte, Sigge och Backis var med många andra redan på plats när vi klev in så tidigt som 45 minuter innan kick off. Det fanns tid att hugga en kaffe innan kick off.
Och för det tvingades Teo pynta upp 44 kronor.
44 kronor för en bryggkaffe … herregud.

Det var nästan 37 000 pers på plats och efter en liten trevande inledningskvart från Grönvitt så tog man över mer och mer sista delen av halvleken och det var faktiskt besvikelse på bortasektionen efter 0-0 i paus.
VSK hade lägena – men kunde inte förvalta något av dom.
Ett pressat AIK kom ut starkare i andra. Efter en slarvig spark från Anton Fagerström kunde hemmalaget bryta och Rui Modesto kom loss och sköt 1-0.
Kalle Karlsson gjorde lite byten, men slutpushen från VSK var inte skarp nog även om Pedro Ribeiro hade ett hyggligt läge på stopptid.
Och när han skulle skicka iväg ett långt inkast de sista sekunderna blåste domare Granit Maqedonci av. Kalle var irriterade och menade att det aldrig hade hänt om det var ett storlag som skulle göra det.

Stolta, men lite besvikna lämnade vi Solna. Mötte Micke Carlsson på parkering och han tyckte Grönvitt borde ha vunnit. Bara att hålla med.
Vi åkte till Nacka och handlade käk och åkte hem och kollade på matchen igen.
Så kul är det att vara i Allsvenskan …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.