240302 – Kungsör BK v Fagersta Södra IK 1-2

Arena: Centralvallen
Match: Träningsmatch
Publik: 69
Målen: 0-1 (44) Farhan Abdi Ismail, 0-2 (53) Aron Granquist, 1-2 (57) Nils Fredlund
Matchens lirare: Aron Granquist, Fagersta Södra

I Kungsör fanns nästa stängsel.
Måste alla anläggningar med konstgräs vara så bedrövliga?

Sladdade in med golfen i perfekt tid till nästa match. Det är inte mer än ett par mil mellan Eskilstuna och Kungsör. Grått och disigt med regn i luften.
Normalt spelar KBK på Runevallen som är en anläggning i yppersta klass. Men stans konstgräsplan ligger uppe vid ishallen och långt ifrån charmig.
Och det värsta är att det är likadant med alla konstgräsplaner. Dom är bedrövliga rakt igenom och jag undrar om det finns nån, bortsett från dom stora arenorna, som är bra?
Det är som att ingen tänkt till ordentligt när man byggt det. Här står staketet på fel ställe. Det går inte å hänga på det. Ingångarna är små jävla hål lite här och där. Går det inte å bygga en schysst anläggning fast mattan är av plast?
Det verkar inte så.

Det fanns i alla fall ett fik öppet i huset bredvid planen så jag fick med mig en kaffe in. Matchen var så där frustrerande när två lag på den här nivån möts i en försäsongsmatch. Tempot är alldeles för högt för vad spelarna klarar av och det blir bedrövligt att titta på.
Båda lagen är i division 3 – fast i olika serier. Och det var gästerna från Fagersta som var det bättre laget. Efter 743 felpassningar kunde dom sätta 0-1 innan vilan.
Jag tänkte gå in och sätta mig en stund i ishallen precis bredvid. Där har nåt ljushuvud satt publikentrén på baksidan – nån, minst, måste få kicken efter ett sånt beslut.
Svinkallt va det där inne också.

Jag ställde mig på andra sidan i andra. Men eftersom staketet runt planen står tre meter fel har man ingen nytta av det. Jag hittade dock en grind som jag kunde hänga på. Södra gjorde snabbt 0-2 och det kändes som dom skulle ta över allt, men istället slappnade dom av och Kungsör kunde reducera och spelet jämnade ut sig.
I 85:e minuten fick jag nog och knallade till bilen.
Det blev inga fler mål och matchen slutade 1-2
Men ge mig snälla sommar och riktiga fotbollsplaner.
Nu!

Tog vägen över Värhulta hem där VSK var och spelade cupmatch 2002. Arunavallen. Bilder finns här. Det var grusväg och Hjälmare kanal. Sen Arboga, Valskog och Köping där jag stannade och käkade innan jag åkte vidare till Västerås och kollade hockey (och sov). Fan så frusen man blir av att vara ute en hel dag …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.