230910 – Ulvsby IF v Åtorps IF 2-2

Arena: Ulvsby IP
Match: Division 5 östra Värmland
Publik: 32
Målen: 0-1 (23) Felix Olsson, 1-1 (61) Max Ahlstedt, 1-2 (89) Lucas Ekberg, 2-2 (90) Tobias Zetterqvist
Matchens lirare: Benjamin Greis, UIF

Ulvsby IP – mest en gräsmatta bredvid riksväg 63.
Tur matchen var okej.
Och det blev lite drama på slutet.

Efter ett par hektiska resdagar fick det bli en match nära farsan den här söndan. Ulvsby. Ett litet samhället vars fotbollsplan jag åkte förbi hundratals gånger. Inte en enda gång har jag prickat in en match här.
Förrän idag.
Det var kanonväder när vi tog två bilar från Sutterhöjden ner. Lite sölig trafik gjorde att vi va en minut sen och hemmalaget skrek på 1-0 när vi knallade in.
Ingen entré. Man kunde sponsra med halsduksköp eller besök i kiosken. Vi körde det sistnämnda.

Ulvsby IP är ingen anläggning att skriva hem om. Det finns ett klubbhus med omklädningsrum. Framför det står det ett par bänkar man kan sitta på. Det finns en kiosk också – med tillhörande veranda.
Vi hittade en bänk längre bort som vi ockuperade med bravur under de 90 minuterna i solgasset.

Det var en ganska fysisk division 5-match mellan Ulvsby som redan säkrat sitt kontrakt och jagande Åtorp. Hemmalaget var spelförande, men gästerna absolut hotande i omställningsspelet.
Det stod 0-1 i paus när jag tog ett varv för att plåta och köpa fika. Kaffe och bulle till anständigt pris. Farsan va nöjd.
I andra smällde det ännu mer. Det tog en kvart innan hemmalaget kvitterade. Sen byttes det chanser och frisparkar hejvilt. Med minuten kvar av ordinarie tid kontrade Åtorp in 1-2.
Men glädjen skulle bli kortvarig för direkt efter kom 2-2 – något som gästernas keeper ville få bortdömt för att bollen va över kortlinjen.
Han är både blind och kan inte fysik var hans kommentar på väg ut efter matchen som slutade 2-2.