230715 – Västerås SK v Utsiktens BK 1-0

Arena: Swedbank Park
Match: Superettan
Publik: 5 069
Målen: 1-0 (57) Simon Johansson
Matchens lirare:
Alex Douglas, VSK

Toppmöte, strålande väder – och tre poäng.
Det här var en bra eftermiddag i Västerås.

Semester. Då inleder man så klart med en snabbvisit i Västerås. Seriefinal i superettan mellan Grönvitt och Utsikten. Det var samling och fika hos Jeppe innan matchen.
Där bjöds det på allehanda godsaker.
Och saft.
Det var otroligt gott med saft.

Laddade till tänderna knallade vi den korta biten ner till Rocklunda. VSK hotade med att nästan 4 000 biljetter var sålda på förhand. Inte konstigt att det var mycket folk i omlopp.
Bra uppslutning på sektion B.
Och det var en strålande match.

Oerhört tydligt i den första halvleken, som var hyggligt jämn, att det var två topplag som möttes. VSK strået vassare, men Utsikten genuint bra och gedigna i sitt spel.
Det var mållöst i paus.
Efter vilan var Grönvitt ruskigt heta och när Alex Douglas och Simon Johansson snyggt kombinerade så att kaptenen kunde placera sin 1-0 var det tryck.
Över 5000 personer på plats.

Sen hände något. Utsikten fick en spelare utvisad i en situation ingen av oss såg. Det var bakom båsen. Och när jag kom hem och kollade igen matchen lyckades inte Discoverys usla sändning ge mig någon mer info.
Men utvisningen gjorde bara VSK ängsligt och trots en man mer kunde matchen inte stängas. Utsikten spelade allt på ett kort och även om de inte kom närmare än en nick i överliggaren var det långt ifrån stabilt.

Med ytterligare en trea på kontot vandrade vi nöjda hemåt.
Jag körde via Armbåga och Götlunda till Örebro där det vankades pizza och öl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.