230705 – Malmköpings IF v Marsjö-Byle GoIF 5-3

Arena: Sparbanksvallen Malmahed
Match: Division 6 nordvästra Södermanland
Publik: 100 (ca)
Målen: 1-0 (11) Ahmad Moussa, 2-0 (17) Max Hård, 2-1 (24) Fenan Mehari Weldetsion, 2-2 (34) Fenan Mehari Weldetsion, 3-2 (52) Said Karlsson, 3-3 (65) Fenan Mehari Weldetsion, 4-3 (86) Johan Vallström (straff), 5-3 (90+1) Zaher Hamo
Matchens lirare: Max Hård, MIF

Det såg så lovande ut.
Men bakom entrén hade Malmaheden förstörts med en konstgräsmatta.
Usch!

Det kryllar inte av matcher på lägre nivå de här veckorna på sommaren. Då far man dammsuga så gott det bara går – och ta en hygglig omväg till Västerås för att få med sig en match och en ny arena.
Det gjorde jag den här onsdagen.
Och satte kurs mot Malmköping – mitt i Södermanland – strax efter femrycket.

En fördel så här års är att trafikläget är klart mer gynnsamt, men nån stjärna hade styrt om filerna i Västberga så jag fick åka in till Essingen och vända för att komma söderut.
50 spänn fattigare dessutom.
Jävla klåpare.

Ändå var jag i tid till Malmköping – detta gamla slitna samhället som skryter om att man varit köping och mötesplats sedan 1785. Fotbollsplanen ligger centralt placerad och när jag hade parkerat bilen möttes jag av en vacker, och lite sliten, träentré. Det ska sägas att jag inte faktakollat supermycket innan. Så det kändes som att det här kunde vara en kanonanläggning.
Gissa om man blev besviken när man öppnade dörren och möttes av en jävla konstgräsplan.
20:- spänn i inträde – men då fick man också veta att de haft konstgräs i tio år.

Malmaheden är i övrigt schysst. Lite sliten. Hade man bara haft en riktig gräsmatta hade betyget varit högst. Nu blir det bara pannkaka.
På ena sidan finns flera rader med bänkar och runt halva planen ett rött träplank.
Det hade passat så bra med en gräsmatta här.
Och korv i kiosken.

Jag var rätt så hungrig när jag kom fram och hoppades på lite matservering. Men icke. Kvinnan i kiosken rapporterade att hennes kompis var på semester så hon ”orkade” inte dra igång någon korvtillagning.
Vi fick nöja oss med fika.
Kort och gott.

Slog mig ner på en av bänkarna en bit bort och fick där se en helt okej division 6-match. Målkalas. Hemmalaget såg sugna och rappa ut inledningsvis och gick ganska snabbt fram till 2-0.
Men gästande Marsjö-Byle, vars hemmaplan ligger i Östergötland, gick ifatt innan vilan.
Efter paus fortsatte måltillverkningen. Det såg ut som att det skulle bli 3-3, men så några minuter innan 90 fick hemmalaget en straff från en situation som såg ut att vara utanför boxen.
En motståndarsupporter vädrade sin ilska högt på Malmaheden och tyckte att domaren borde åka till Specsavers.
Mål blev det och på stopptid, när jag hade knallat bort för att ta lite bilder, kom 5-3.

Det blev en tur över ”stan” innan jag körde via Eskilstuna och Kvicksund till Västerås där det skulle bytas framruta på bilen.
Festligt värre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.