220907 – Bosnisk SK v Syrianska IF Kerburan 1-2

Arena: Lundby IP
Match: Division 4 Västmanland
Publik: 290
Målen: 0-1 (51) Omed Beyar Abdulrahman Ghafour, 1-1 (53) Marko Juric, 1-2 (90+1) Lalesh Hadji
Matchens lirare: Anando Porobic, BSK

Alla kom för sent.
När det skulle avgöras hade många gått hem.
Och ingen såg någonting.

Lundby IP. Detta mysterium bortanför ICA-lagret. Jag hade länge ingen aning om att det fanns en fotbollsplan här. Nu har jag varit där.
Äntligen.
Det var på tiden.

Efter en onsdag med padel och jobb lyckades jag övertyga exakt noll pers att hänga med så jag körde ut själv till Lundby. Via Posten och Bolaget kom jag ut till en idrottsplats jag länge inte trodde fanns.
Jag har varit här ute förut.
Men det var 30 år sen, drygt, Då på bröllop och jag hade inga planer alls på att det fanns en bollplan bakom den gamla skolan.

Parkerade vid kyrkan, gick upp och degade in mig för 40 spänn. Division 4-derby på menyn. Det var en del folk på plats när jag kom tio minuter innan kick off så jag satte mig på en bänk uppe i slänten. Många kom sent och när syrianerna missade en straff i första var det bra med folk på plats.
Det var 0-0 i paus och jag hade stora planer på att införskaffa mig lite toppklassigt Balkankäk, men det var för mycket folk i kö och jag ville inte torska min VIP-plats.

I andra kom en ”hemmagubbe” upp och satte sig. Oerhört skön ”dialekt” och jag var nyfiken på klubben och dess tid på Lundby IP. Han berättade det mesta. Som att BSK varit där i tio år. Innan dess hade Råby spelat här. Oklart vilka som haft anläggningen som hemmaarena innan dess.
Han berättade om stulna gräsklippare och klubbens planer.
Mycket trevlig.

På matten tog gästerna ledningen. Medan det blev mörkt kvitterade bosnierna, men när det nästan var omöjligt att se avgjorde Syrianska.
Igen: Det går inte att börja matcher på vardagar 18.30,
När jag gick ut från Lundby IP var det becksvart.
Men ytterligare ett kryss i boken var klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.