220731 – Bergsängs BK v Grums IK 2 4-3

Arena: Parkvallen
Match: Division 5 östra Värmland
Publik: 50
Målen: 0-1 (13) Elias Fredriksson, 1-1 (41) Andreas Bergström, 1-2 (45) Elias Fredriksson, 1-3 (53) Abubakarr Kamara, 2-3 (65) Mohammad Mohammad, 3-3 (69) Andreas Bergström, 4-3 (90) Andreas Bergström
Matchens lirare: Andreas Bergström, Bergsängs BK

Vilket drama.
Vilken fin idrottsplats.
Välkomna till Parkvallen i Bergsäng.

Efter en vecka i Gagnef var det återigen dags för Sutterhöjden. Trots att det är mitt i sommaren och högsommarvärde går det knappt att hitta en fotbollsmatch att kolla på.
Men på väg ner till farsan fanns alternativ.
Jag valde Bergsäng – och det var sannerligen ingen besvikelse.

Jag var några minuter sen iväg från stugan och skulle köra in det jag kunde mellan Björbo, Nygärde, Fredriksberg, Rämmen och Hagfors. Det gick nästan, men alla sengångare (läs husbilar och husvagnar) går ju inte bara att flyga förbi på de krokiga skogsvägarna.
Därför hade det gått ett par minuter när jag lommade in på Parkvallen i Bergsäng, som ligger en mil norr om tidigare nämnda Hagfors.

När jag var i Torsby för någon vecka sedan körde jag förbi här och rekade. Att anläggningen är fin såg jag redan då. Nu degade jag in mig med en 50-kronorsswish och tog plats på en av bänkarna framförklubbhusets veranda där byeliten stod och bjöd på det ena citatet efter det andra.
Bergsäng uttalas Bärsäng lokalt.
För er som undrar.

Parkvallen har ingen läktare, men väl bänkar på båda långsidorna. Den är väldigt välvårdad och det är klippt och snyggt överallt. Inne i klubbhuset serverades hembakt och andra finesser.
Det märks att eldsjälarna gjort sitt jobb.

Match i division 5 östra var en svängig historia. Grums andralag såg ut att ha koll på grejerna. De ledde väl rättvist med 2-1 i paus och när 3-1 kom tidigt i andra kändes det avgjort.
Men så blev det inte.
Hemmalaget, med Andreas Bergström i spetsen, ville annat.
Han såg på egen hand till att vända på fajten. Både 3-3 och 4-3 sköt han själv till publikens stora jubel.
Den ”officiella” publiksiffran löd 50 personer, men jag skulle nog gissa att det var minst 75 där.

Efter matchen köpte jag in mig på en korv medan jag tog varvet runt och plåtade lite. Nöjd över att jag åkte dit körde jag sen ner till farsan där det vankades grill och öl.
Som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.