220724 – Nordvärmland FF v IF Karlstad 0-4

Arena: Hagforsvallen
Match: Svenska cupen omgång 1
Publik: 250
Målen: 0-1 (42) Oskar Alvers, 0-2 (45+3) David Johannesson, 0-3 (56) Oskar Alvers, 0-4 (87) David Johannesson
Matchens lirare: Oskar Alvers, IF Karlstad

Jag och Svennis.
Vi åkte Värmland runt den här helgen och kollade på fotboll.

Det var inte mycket matcher den här helgen i juli. Knappt en träningsfajt, men det fanns en intressant drabbning i Hagfors. Nordvärmland och Viking har ett samarbete så därför skulle Svenska cupen-matchen mot Karlstad liras där.
Det fick bli ett givet mål den här söndan på vägen från farsan till stugan.

Jag har varit i Valhall och lirat hockey ett antal gånger som ung, men kan inte minnas att jag någonsin varit och kollat på fotboll på planen där bredvid.
Det finns inte mycket att rapportera om från dagen och resan upp. När jag svängde in med golfen dryga kvarten innan kick off, som fint nog var 18.00, så var det en del bilar på parkeringen.
100:- ville man ha för att se det här matchen som slarvigt lanserades som ett derby.

Svennis var på plats idag igen och när matchen hade kickat igång kom Filip från Järna. Jag hade snott åt mig bänken näst längst bort bakom hemmalagets bås.
Det var en perfekt plats den här kvällen som inte bjöd på något större sommarväder.
Hagforsvallen är inte heller mycket att skriva hem om. Löparbanor i grus, en rätt fin gräsmatta och en läktare på bortre lång. Svag entré och ful skylt. Där har ni det i korthet.

Matchen var faktiskt ett riktigt sömnpiller. Karlstad, mittenlag i ettan, var lite för bra för NFF, bottenlag i tvåan. Båda lagen hade nya tränare och Filipstadsbekantingen Kalle Buskqvist fanns för första gången på gästernas bänk.
Länge och väl höll Nordvärmland 0-0 i första, men sen kom 0-1 och 0-2 innan Filip skulle gå och köpa två köttpuckar som tog 26 minuter att få ordning på.

Lagom till att Filip var tillbaka med sin ”mat” gjorde Karlstad 0-3 och det tog död på den lilla spänning som fanns i den här matchen. Jag satt mest och hoppades att Nordvärmland skulle och vinna för att sedan spela nästa omgång i Sysslebäck för då skulle jag åka dit. Det var nämligen VSK som väntade för vinnaren.
Men så blev det naturligtvis inte och när vi gick runt och plåtade lite kom 0-4.

Desto roligare var det att möta Göteborgseliten i groundhopping, Christian, Magnus och Michael. Vi stod kvar ett bra tag och snackade och vi var nästan sist ut från Hagforsvallen.
Lyckades sen övertyga Filip att köra vägen om Fredriksberg – det var kul. Det blev ett tittstopp i Rämmen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.