220511 – Tortuna SK v BK30 2-1

Arena: Tortuna IP
Match: Division 4 Västmanland
Publik: 50
Målen: 1-0 (3) Simon Sjölund, 2-0 (19) Eric Hedlund, 2-1 (73) Shamiran Ghaitouli
Matchens lirare: Johan Larsson, Tortuna SK

Efter regn kommer solsken.
Under tiden: Tortunas första seger för säsongen på en anskrämliga gräsmattan.

Efter ett par dagar i Västerås passade det perfekt att knäppa Tortuna IP på vägen hem till Stockholm. Niklas och pappa Lars var på plats när jag svängde in på den, som vanligt, överfulla parkeringen. Det är ju fan att idrottsplatser inte kan tillräckligt med yta för att 50 åskådare och ett gäng spelare och ledare ska få plats med sina bilar mitt ute i ingenstans.

Det hade börjat regna när jag klev ur bilen så det fick bli paraply uppe redan på väg upp till planen som har en liten läktare och ett klubbhus.
Men där fanns ju en terrass med tak utanför kiosken.
Snacka om VIP.
I division 4.

Från idrottsplatsen överlägset bästa plats fick vi se hemmalaget tidigt ta kommandot på den bruna och knöggliga planen. BK30 verkade tro att det skulle gå att lira boll här. TSK fattade direkt att det handlade om långa bollar, minimalt med bollberöringar och att vinna kamperna – för att vinna matchen.
Och det gjorde de ack så bra.

Redan innan klockan stod på 20 minuter hade Tortuna 2-0 och innan paus bud på ett par baljor till. Efter att vi satt i oss en dricka och en godbit i paus kom BK tillbaka lite i matchen.
Ändå var det de gulklädda som skapade de bästa chanserna. Med dryga kvarten kvar kom ändå 2-1 med han med kryckorna vid Tortunas bås inte direkt var någon favorit hos domaren.
Närmare än så kom de dock inte.
Hemmasegern var den första för säsongen – och rättvis.

Jag tänkte ta turen över Hummelsta på väg hem. Det gick inte alls för vägen var avstängd så det fick bli E18 ändå till Enköping och ett besök på Sveriges sämsta ICA Maxi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *