211012 – Sverige v Grekland 2-0

den

Arena: Friends Arena
Match: VM-kval
Publik: 47 314
Målen: 1-0 (59) Emil Forsberg (straff), 2-0 (69) Alexander Isak
Matchens lirare: Alexander Isak

Ska du hänga med och kolla VM-kvalet mot Grekland?
Det kan jag väl.

Det var nästan två år sedan jag var på fotboll i Solna senast. Backevik tyckte att jag skulle hänga med och glo på Sverige den här tisdagskvällen när det vankades viktig kvalmatch mot Dinos Mavropanos Grekland.
Styrde upp med Jonte och grabbarna också.
Så när det väl brände till och var dags för match så tackade jag ja.

Mötte upp Backevik vid Läckergommen där han snyggt paxat en p-plats åt mig. Det är service det. Sen knallade vi ner och in bredvid bortaklacken.
Västeråsarna var redan på plats och vi stod och gnällde en stund på allt och alla innan vi gick ner till våra platser, sektion 114 den här gången.

När vi väl vrålat ur oss ”Du gamla du fria” bänkade vi oss och fick se en av de sämsta halvlekarna ett svenskt landslag göra på mycket länge. Grekerna var var och borde ha avgjort redan efter första 45. Men stolpar, ribbor och offsider stod i vägen, vilket gjorde att matchen i allra högsta grad levde i paus.
Jag hade tomt bredvid mig så i andra flyttade Jonte, Loui och Sigge ner och ”njöt” med oss andra. Sverige var nu mycket bättre och Stuttgartlånet Dinos Mavropanos, som varit en klippa i första, hade väl inte sina bästa fotbollsminuter i livet. Helt oprovocerad och onödigt skickade han på Alexander Isak en rejäl tackling och domaren hade inget val och gav svenskarna straff. Den skickade Emil Forsberg in och när Isak plockade ner Olsens långboll var det 2-0. Mavropanos gjorde sitt yttersta för att leka clown.

Segern var klar. Vi fick innervägen ut och Sigge morsade på Anis. Det var kul. Sen snackade vi mest om shurda på väg upp till bilarna. Jag tog vägen via jobbet innan jag åkte hem efter en bra kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *