210817 – SK91 v Syrianska IF Kerburan 1-3

Arena: Kolbäcks IP
Match: Division 4, Västmanland
Publik: 200
Målen: 1-0 (10) Jonathan Thelin, 1-1 (44) Dalibor Ivkovic, 1-2 (87) Lukman Murad, 1-3 (90) Julius Dag
Matchens lirare: 

Bengalbränningar och sent avgörande.
Det var kvalkänsla på matchen mellan SK 91 och Syrianska IF på Kolbäcks IP.

Gubben Norén var på hugget och hängde med på ännu en fotbollstur i Västmanland. Lite mör i kroppen efter simlektionen på Kristiansborg på dan hämtade jag upp Pelle på Skälby på kvällen.
Kolbäcks utkanter och Kolbäcks IP stod på menyn.
Kongos gamla hemmaklubb.

En på förhand intressant match mellan SK 91 och Syrianska IF Kerburan väntade. Det var så mycket folk på plats att hemmaklubben fick lotsa in oss på en parkering på en åker en bit från planen.
Därifrån kunde vi skönja en bra stämning och det eldades bra på den lilla läktaren som Syrianskafansen hade intagit. Men allt var inte frid och fröjd. Nån hade fått en smällare i ansiktet och fick hämtas med ambulans.

Vi tog plats vid räcket på andra sidan och fick i en bra och intensiv match se hemmalaget Kolbäck ta ledningen ganska snabbt i matchen. Syrianska var väl spelmässigt rappare, men SK91 har absolut inte ofarligt.
Därför kom väl kvitteringen kort före fikat logiskt.
I andra dröjde det länge innan matchen fick sitt avgörande. Först hade ett gäng hemmafans eldat gröna bengaler, men färgen för kvällen var rött.
Gästerna vann med 3-1 efter två sena mål och nytt eldande.
Det var faktiskt väldigt bra stämning på den här matchen för att vara division 4.

Kolbäcks IP då? Njae, inte mycket att skriva hem om i ärlighetens namn. En gräsplan vid sidan av vägen där en ”allé” skiljde dem åt. Vid klubbhuset fanns en servering som erbjöd godsaker,
Det fanns matchklockan och en ytterst liten läktare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.