201007 – Gustavsbergs IF v Albion FC 4-0

Arena: Ösby BP
Match: Division 6D Stockholm
Publik: 1 (jag)
Målen: 1-0 (45) Jesper Gustafsson, 2-0 (66) Alexander Egebrant, 3-0 (80) Björn Persson, 4-0 (90) Wictor Nilsson
Matchens lirare: Modou Saine

Inte mycket till anläggning.
Men vilken underhållning.
Länge sen jag garvade så mycket på en fotbollsmatch.

Efter många långa arbetsdagar och mycket träning kände jag för lite luft. Regnet hade ju gett sig så jag tog en sväng på stff.se och kollade läget.
Fanns det nåt?
Självklart.
Division 6D mellan Gurraberg och Albion på Ösby BP.
Taget.

Det hade gått en liten stund när jag kom, men det var 0-0. Ledningsmålet för Gustavsberg kom i första halvleks sista minut. Sen kort paus innan festen drog igång.
Det var så många dråpliga och roliga händelser att jag mest stod och skrattade.
Här är de bästa:
* En hemmaspelare kommer i bra läge på högerkanten, rätt så fri med Albionkeepern Fabian Castillo som gång på gång vrålade: ”You gonna miss”, ”You gonna miss”. Skottet med höger gick nog tio meter utanför varpå det följdkommentaren från buren löd: ”I told you”.
För er som undrar varför det är på engelska så är det för att Albion typ är ett brittiskt publag.
* När Gurraberg hade gjort 2-0 skulle Albion lite snabbt kicka igång för att jaga en reducering. Det föll inte alls i domare Catalin Maneas smak som varande han vid avsparken. Han blev närmast chockad och hävdade bestämt: ”That is not a yollow card”.
* Efter alla kapningar och kommentarer hade hemmalaget 3-0 när Albion fick en hörna med några minuter kvar. Över hela planen rusade keeper Castillo upp för att jobba in en reducering. Den kom också. Hörnan var perfekt, problemet var bara att med nävarna ovanför huvudet boxade in bollen i mål. Stor humor.

Det blev till slut 4-0, det var inte klasskillnad, men Gustavsbergs var klart bättre och vann helt rättvist på en anläggning som inte är något alls att skriva hem om. Nytt konstgräs och sju meter höga staket.
Bara en suck där.
Jag hade morsan i luren under matchen och hon undrade om det var mycket folk där. Lite oklart vilka på andra som tillhörde lagen eller inte, men som jag såg det var jag ensam i publiken.
När siffran sen rapporterades in till förbundet uppgavs publik 15.
Men det är klart, de kanske räknade Albionspelarna som åskådare också …