180808 – Nyhammars IF v Ludvika FK 3-1

Arena: Åvallen
Match:
Division 4  Dalarna
Publik:  200
Målen: 1-0 (8) Alexander Lindqvist, 2-0 (28) Anton Rajalakso, 3-0 (38) Daniel Eriksson, 3-1 (85) Anton Gaston Rönnberg
Matchens lirare: Jesper Gunderson, Nyhammar

Behovet av en lower league-kväll i Dalaskogarna var stort.
Jag tog till och med till en lång grusvägskörning för att nå dit.
Men det var det värt.

Efter en hektisk helg med Arsenal i Stockholm kände jag att det behövdes lite break och en tur till stugan i all min ensamhet.  Det var onsdag och nån mindre regnstorm drog in över Björksjön när jag satte mig i golfen med sikte på Nyhammar – en liten ort i Ludvika kommun.
Först blev det middag i Mockfjärd.
Sen kom chocken.

Google maps visade raka vägen neröver. Inget riksväg 66 här inte. Döm om min förvåning när lilla Mockfjärd tog slut och det blev grusväg.
I början var det helt okej, men sen efter norra Tansbodarna var det stimmigt.
Vägar smala som stigar och ingen mobiltäckning.
Som tur var lirkade jag ut mig rätt och hamnade efter en liten stund på 66:an och kunde därifrån lite smidigare styra rätt sista biten.

I Nyhammar var det folkfest. Lokalderby mot Ludvika och så mycket folk att jag fick parkera, som många andra, på landsvägen. Bara att få se Åvallen med skogen och bänkarna var magiskt.
Publiksiffran sattes till 200, men jag är rätt säker på att det var fler där trots det lite halvkackiga vädret.
När jag swishat in mig, 50:-, och noterat att hemmalaget ledde med 1-0 tog jag plats i slänten på bortre lång. En stor tall skyddade hyggligt från regnet som efter en stund av upp.
Det gjorde inte hemmalaget som körde över Ludvika i första. 3-0 kunde ha varit så mycket mer på den lite regntunga planen. Men Nyhammars direkta och aggressiva spel skördade stora triumfer.

I andra satte jag mig på en bänk längre bort i slänten för jag förutspådde att gästerna ska jaga och allt spel skulle vara där. Men så blev det inte. Spänningen kom och försvann med knappa fem minuter i ett och samma anfall. LFK hade reducerade och i momentet efter snodde de åt sig bollen och var ytterst när 3-2. Men på något sätt klarade sig Nyhammar och kunde rättvist fira de tre poängen.

Hemresan gick i säkrare tecken via Björbo. På asfalterade vägar hela tiden.
En seger det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *