240614 – Glanshammars IF v Mariebergs IK 3-0

Arena: Skölvboslätt IP
Match: Division 4 Örebro
Publik: 50
Målen: 1-0 (24) Fredrik Larsson, 2-0 (32) David Hanna, 3-0 (55) Daniel Larsson
Matchens lirare: Fredrik Larsson

Nästan två veckors uppehåll.
Inte bra.
Men fan så skönt att vara på banan igen.

Bilproblem har gjort att jag inte sett fotboll på tolv dagar. Nu skulle det bli ordning på grejerna. Verkstad bokad hos farsan och på väg dit så är det klart att man besöker en idrottsplats.
Det fick bli Skölvboslätt i Glanshammar.
En anläggning som jag och Jansson smygtittade på när vi åkte fel i Närke för några år sedan.
En anläggning som nu är avbokad och klar.

Jag lämnade Västerås i kirurgisk perfekt tid för att hinna köra till Glanshammar, som ligger längs E18 strax öster om Örebro, och tanka i Armbågas utkanter.
Spelarna kom in på planen när jag swishade in mig (50:-) och rev ner kryckan till gubben i entrén. Han muttrade över problemen att få tag i folk på små orter när jag berömde den finfina gräsmattan.
Sen satte jag mig i solen och njöt.

Det var inte någon supervärme, men ändå behagliga 17, 18 grader och sol. Skölvboslätt är en fin idrottsplats med stort klubbhus, läktare och kiosk uppe i backen.
Hemmalaget bjöd också, kvällen till ära, på en väldigt fin prestation på planen och var i stora stycken överlägset Mariebergs IK – som dock hade matchens första läge.
Sen nickade hemmakaptenen, Fredrik Larsson, in 1-0 på en hörna och kort därefter satte David Hanna 2-0 efter en kontring. Det var i stora stycken det som var värt att notera i den första halvleken.

I paus testades så klart korven som var av yppersta snitt. Lagom vattnig och fin smak. Roade mig med att leka bollkalle under vilan när jag skulle gå varvet runt och plåta lite när solen sänkte sig bakom träden.
Tidigt i andra fick gästernas keeper en rejäl smäll mot huvudet och tvingades kliva av. När han skulle hämta sina grejer undrade hans flickvän om jag såg vad som hände på planen för han själv kom inte ihåg ett skvatt.
Marieberg, men sin bästa utespelare i kassen, gjorde sitt för att få liv i matchen. Då kom turligt 3-0 när Daniel Larsson ”rensade” in en lobb.
Matchen var så klart lika klar som Tyskland-Skottland som öppnade EM en stund senare.

Med en halvtrasig bil tog jag småvägarna upp till vackra Dylta Bruk och så småningom ut på riksväg 50. Resan till Sutterhöjden gick via Nora, Grythyttan, Hammarn och Filipstad.
Och jag kom fram.
Det firades med ett par mackor till middag innan farsan kom hem från dansen.
Nya tag imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *