231029 – Västerås SK v GAIS 2-1

Arena: Swedbank Park
Match: Superettan
Publik: 6 611
Målen: 0-1 (33) Filip Backman, 1–1 (46) Jabir Abdihakim Ali, 2–1 (57) Jabir Abdihakim Ali
Matchens lirare: Jabir Abdihakim Ali, VSK

GAIS-spelarna tyckte dom var Superettans bästa lag.
Men VSK vann seriefinalen.
Och gick upp i Allsvenskan.

Det var dukat för fest på Rocklunda den söndagen. Sold out och en plats i Allsvenskan i potten – om Grönvitt slog tvåan GAIS. Tidig samling på Coppersmiths i Rocklundahallen.
Hade lite flyt som fick en bra parkering bakom bandyhallen och inne hos finnen var det full fart.
Ölen flödade och ramsorna ekade.
Nu kunde VSK bli klart för spel i högsta serien för första gången sedan 1997.

Bra tryck inne på arenan med en överladdad hemmapublik och en fullsatt bortastå. Men trots en hygglig inledning av VSK var det GAIS som var det bättre laget i första halvlek. Inte helt ologiskt att FIlip Backman nickade in 0-1 på hörna.
Efter paus kände man igen Kalle Karlssons segermaskin.
Det tog en minut – sen hade Jabir kvitterat.
Dryga tio minuter senare gjorde han 2-1 och då kändes det klart. GAIS var överkörda och klara och det kokade på Rocklunda. Göteborgarna försökte kvittera på slutet, men var aldrig nära.

Klockan 14.53 satte domare Magnus Lindgren pipan i munnen och Västerås SK var allsvenskt igen. Stort firande inne på planen och sedan inne på puben.
Eftersom jag inte skulle dricka så blev jag inte så långvarig då det var padel inbokad i Älvsjö på kvällen.
En säker seger där också och man kunde somna lycklig den här söndagen.