231014 – IK Oddevold v Norrby IF 3-2

Arena: Rimnersvallen
Match: Division 1 södra
Publik: 1 377
Målen: 1-0 (42) Daniel Krezic, 1-1 (50) Linus Dahl, 2-1 (80) Liridon Kalludra, 3-1 (90+2) Oscar Berntsson, 3-2 (90+5) Teodor Wålemark
Matchens lirare: Kenan Mehovic, IKO

Vänern runt.
Vi började groundhoppingfesten i Uddevalla.
Där det blåste storm.

Det varnades för stenhårt väder. Men vi kollade av allt vid uppstigning och det var grönt ljus.
Jag hade åkt till farsan på fredan så Filip plockade upp mig i Sutterhöjden. Sen bar det av söderöver och dagens första mål: Uddevalla.
På menyn stod söderettamötet mellan Oddevold och Norrby.

Bortsett från en mindre felkörning när E18 och E45 delar på sig i Segmon så finns inte mycket att orda om från nerresan.
Det regnade som fasen i omgångar.
Och blåste.
Även om Filip gärna poängterade att det inte verkade blåsa så mycket utanför Volvon. I Brålanda stannade vi och kollade fotbollsplanen.
Sen blev det riksväg 44 och sista biten in till Uddevalla där vi tog ett ärovarv i hopp och att hitta ett snabbt och vettigt matställe.
Det sket sig och när vi vände ut mot Torp var ett hittat burgarhak stängt.
Så kan det gå.

Istället vände vi om igen och körde upp till Rimnersvallen där vi parkerade på gatan i ett av villakvarteren.
Det gällde att hålla i hatten när kastvindarna kom – för de var sannerligen inte att leka med.
Oddevold bjöd på gratismatch men det kändes som att intresset var svalt.
Inte överdrivet med folk i omlopp.

Rimnersvallen öppnades för nästan exakt 100 år sedan. 1958 spelades VM här och det är också därifrån som arenans publikrekord på 17 778 är.
För två år sen stängdes anläggningen varpå den revs. Och i september i år hade den nya – som tar in 4 000 åskådare – öppning.
Det här var andra hemmamatchen efter återinvigningen den 22 september.
Mot Ljungskile kom det över 3 000 personer.
Nu bara 1 377.

Vi öppnade med korv och kaffe till lunch. 25:-. I högsta laget, men det var god. Jag hade klickat hem fina säten längst upp mitt på ena långsidan men eftersom vi hade suttit i ett par timmar i bilen så stod vi där uppe istället i första.
Det var obefintligt stämning.
Trots att Oddevold leder Söderettan.
Första halvtimmen var anskrämlig på alla sätt. Jag tror knappt det var en frispark. Det hände typ ingenting.
Men sen jobbade sig hemmalaget in i matchen och efter ett par bra chanser kunde man tre minuter före vilan sätta 1-0.

Rimnersvallen är en friidrottsanläggning, men det är ju sprak ny så det är helt okej. En stor läktare på ena långsidan och en mindre på andra.
Sen en rejäl ståplatskurva bakom ena målet.
Där hängde vi i andra.
Halvleken började med att Norrby som en blixt från klar himmel kvitterade när hemmaförsvaret inte alls var med på noterna.
Sen hade Oddevold sina lägen, Norrby också ska sägas. Men det kom inget mål. I den 79:e minuten drog gästernas Filip Gustafssons på sig sitt andra gula kort och åkte ut.
Kort därefter hade Oddevold otrolig flax när de gjorde 2-1.
Liridon Kalludra skickade iväg en frispark som var på väg mot ena krysset när den tog i ryggen på en i Norrbymuren och for in i andra hörnet.

Det kändes avgjort. Och ännu mer så när Oscar Iglicar Berntsson snyggt satte 3-1 på stopptid.
Vi tackade för oss och knallade iväg när det var 90 sekunder kvar.
Som tack för det missade vi Norrbys reducering.