231006 – IK Säbysjön v Kista SC 3-2

Arena: Bolindervallen
Match: Division 4 norra Stockholm
Publik: 20
Målen: 0-1 (20) Carlos Alejandro Cruz Molina, 1-1 (28) Elias Kroon, 2-1 (56) Vidar Duvnäs, 3-1 (76) David Andersson, 3-2 (78) Léon Harderud Danielle
Matchens lirare:

Ett störningsmoment mindre.
Nu är Bolindervallen i Kalhäll äntligen avprickad.
Men helvete så jag fick kämpa.

Det vankades fortsatt jakt på Allsvenskan och 2-årskalas i Västerås på lördan så jag gjorde mig redo redan på fredan med nytryckt matchkit till Britta och for västerut.
Vädret var disaster.
Men när sista omgången i norra fyra skulle spelas och en av matcherna var på Bolindervallen i Kalhäll så fanns inga undanflykter.
Det var bara att stanna.
Och lida.

Hösten hade slagit till på riktigt allvar när jag parkerade bilen på den stora parkeringen. Det blåste storm och regnade i sidled. Inte speciellt muntra förutsättningar för att glo på en meningslös division 4-match.
Kista hade redan åkt ur – och Säbysjön redan säkrat kontraktet.
Det var inte många tappra runt en av Stockholms få gräsplaner den här fredagskvällen. Jag hade fullt sjå att få paraplyet att vara på rätt ställe – så illa var det när kastvindarna dundrade fram.

Bolindervallen är med storstadsmått mätt en rätt okej anläggning – som visserligen har en löparbana. Men det fanns kiosk och tendenser till läktare.
Nu var så klart kiosken stängd som vi som var där fick nöja oss med bara fotboll.
Det blev 0-1 till gästerna efter 20 minuter. Hemmalaget kvitterade kort därefter i en match som inte var speciellt underhållande.
Fick beröm på bortre lång av en ledare i Säbysjön som var imponerad av att jag var där. Men, som jag sa till honom, ska man nå toppen får slita hårt mellan varven.

Jag gick in i den stängda ishallen för att få lite värme i paus. Kunde se hyggligt därifrån så jag satt kvar en stund  i andra innan jag gjorde ett nytt försök i höstvädret.
Där gjorde hemmalaget både 2-1 och 3-1 och med kvarten kvar hade jag fått nog.
Skulle jag klara av att köra de sju milen till Västerås fick jag bryta och gå till bilen där – för det var olidligt. Matchen slutade sen 3-2 noterade jag när jag kom till ett varmt och skönt Lustigkulla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *