230909 – IF Örnen v Kils AIK 7-0

Arena: Örnvallen
Match: Division 5 västra Värmland
Publik: 305
Målen: 1-0 (4) Viktor Johansson, 2-0 (25) André Bergman, 3-0 (29) Karl Bryntesson (straff), 4-0 (39) Karl Bryntesson, 5-0 (52) Simon Davidsson, 6-0 (64) Marcus Johansson, 7-0 (86) Simon Davidsson
Matchens lirare: André Bergman, IFÖ

Det blev rena rama målfesten när vi åkte norrut och närmare Norge.
Örnen körde över Kil.
Och befäste sin plats i toppen av tabellen.

Mätta och belåtna på ”uteserveringen” lämnade vi Milano Grill & Pizzeria i Årjäng och körde 177:an norröver. Dryga timmens körning – sen skulle vi vara framme vid Örnvallen i perfekt tid för att bänka oss inför Örnens jakt på division 4.
Det var fri entré.
Och mycket folk på plats i solskenet.

Örnvallen ligger inklämt schysst mellan husen mitt i Charlottenberg – ett ställe man allt som oftast bara kör förbi när man ska till Norge.
Det är en snygg entré.
Sen är det egentligen inte så mycket mer att skriva hem om.

Vi ställde oss vid båsen på bortre lång inledningsvis. Sensommarvärmen låg kvar och det var på nytt riktigt skönt. Klart bättre fotboll nu, även om det var brutal klasskillnad mellan serieettan Örnen och bottenlaget Kils AIK.
Och det dröjde inte mer än fyra minuter innan Viktor Johansson satte 1-0 med ett mäktigt skott från högerkanten.
Sen rullade det på.
När domaren blåste av för första 45 hade Örnen pangat in fyra bollar på stackars Kil som inte hade mycket att sätta emot.

Vi rörde oss bortåt mot resultattavlan där Eriksson ringde upp Lilliz Nilsson och meddelade resultatet. FBK-spelaren är från Charlottenberg och blev nöjd över de 4-0 som ledningen var i paus.
I andra såg det mycket ut som i den första – hemmalaget öste på och gjorde också tre mål till.
Till slut vann man, helt rättvist, med 7-0.

Vi tackade för oss och körde bort mot gränshandeln. Det blev en påse lösgaja. Jag hade kollat ut en väg hem genom Norge, för då kunde jag köpa med Solo, kneip och choklad till farsan.
Vi stannade i Magnor och tankade också. Märkligt hur det kan vara så mycket billigare här, men det är det. Sen in på mataffärn för att fylla på godsaker.

Hemresan gick via Kjäret och in i Sverige. Där passerade vi metropoler som Häljeboda och Fallen innan vi kom ner till Bortan där vi stannade och kollade in Kolstavallen.
Nästa fotbollsplan att beskåda blev Mangvalla i Mangskog innan vi körde ner och och ut på 61:an.
En lång dag var på väg att ta slut när jag släppte av Eriksson på Björnvägen och åkte till Sutterhöjden och tog en välförtjänt öl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *