Målen: 1-0 (44) Oskar Wahl, 1-1 (58) Linus Brunzell
Matchens lirare: Jonas Alfredsson, FIF

En Värmlandshelg hos farsan med ett fullspäckat fotbollsschema.
Det började i Forshaga.
Med en seriefinal i division 4.

Ingen rast, ingen ro. Det var 380 från start den här fredan. Lite jobb, lite packning och sedan padel i Älvsjö. Dusch, upp till Posten med paket och sen full fart mot Värmland. Tankning och sen lunch i Strängnäs. Jag skulle vara hos farsan senast 18.45 och jag lyckades med ett par ynka minuter över.
Det var rätt mycket trafik både i Eskilstuna och i Karlskoga.

Vi räknade med att Ängevi i Forshaga inte hade några lampor eftersom de satte kick off till 18.15. Väl framme möttes vi av en proppfull parkering när serieledande FIF skulle ta sig an tvåan Hertzöga i Värmlandsfyran.
100:- (60 och 40) i entré då farsan kunde skryta in sig som pensionär.
Han var nöjd igen över detta.

Bra med folk på plats. Vi ställde oss nere i ena hörnan av Ängevi – som är en mycket fin anläggning. Hygglig entré, magisk läktare, klubbhus med veranda och härliga detaljer.
Mattan såg ut att vara i toppskick och till en början var myggläget hanterbart … även om det skulle bli värre ju längre kvällen led.
Planenligt hade hemmalaget det mesta av det bästa av spelet och tog också logiskt ledningen precis före vilan.
Stort jubel bland de nästan 300 personerna på plats.
En mycket imponerande publiksiffra i division 4.

I paus knallade vi runt och bort till fiket där det serverades kanonkorv och andra finesser. Vi stod kvar där på terrassen i andra. Farsan va så på hugget så han köpte in påtår och en bulle också efter den första laddningen.
Hemmalagets attacker blev klenare efter vilan och ju längre matchen led desto farligare kändes gästerna från Skåre. 1-1 kom på en språngnick efter knappa timmen och ett hemmalaget med åtta pinnars försprång i tabellen verkade inte vilja riskera något på slutet vilket kunde ha kostat dem.
För Hertzöga hade några kanonlägen att vinna matchen i slutet när myggläget var jobbigare. Det blev en del fäktande sista kvarten.

Matchen slutade 1-1 och vi tackade för oss. Det blev ett ICA-besök innan vi körde hem till Sutterhöjden och tog helg på riktigt. Inte helt fel efter en lång dag.