230521 – Granbergsdals IF v Norrstrands IF 0-4


Arena:
Solvallen
Match: Division 5 östra Värmland
Publik: 50
Målen: 0-1 (12) Marcus Roseen, 0-2 (70) Oscar Aronsson, 0-3 (74) Marcus Roseen, 0-4 (78) Jonathan Gullö
Matchens lirare: Elias Ferm, NIF

På meritlistan, kanske:
Jag har sett Granbergsdals IF lira två gånger samma vecka.

Besöket hos farsan var slut. Jag skulle bara åka till Örebro och leka och spela på padel på hemvägen den här söndagen. Självklart ser man till att se en match på vägen.
Valet föll på Granbergsdal.
Norr om Karlskoga.

Tog grusvägen över skogen. Hann bli lite drama för jag hade dåligt med soppa och skulle stanna och tanke i Storfors var planen. Numera finns bara en mack där.
När en gubbe som va 300 år hade masat sig runt sin bil och kört iväg blev det min tur. Då funkade inte pumpen … Det var inte så mycket att fundera på, det var bara att chansa. Fyra-fem mil skulle jag väl klara – och det gjorde jag.

Framme i Granbergsdal, efter lite lättare hastighetsöverträdelser, var det hyggligt med folk på plats. Både vid hyttan där det va nån form av ”dag” och vid Solvallen – vackert beläget inne i skogen.
De få bänkar som erbjöds vid startkuren på andra sidan var så klart fyllda när jag kom.
Att det ska va så svårt för fotbollsklubbar att bygga lite bänkar som man kan sitta på när man är där och kollar är obegripligt.

Jag slog mig ner på en trapp istället på kortsidan bakom hemmalagets mål. Där kunde jag småprata med keepern och agera bollkalle.
GIF är inte bra nog för division 5.
Det fick vi se i Åtorp i onsdags.
Och det fick vi se idag.
Karlstads Arsenal, Norrstrand, var bättre på det mesta och ägde spelet totalt, bortsett från en sprattling i slutet när hemmalaget brände en straff.

Det var dock bara 0-1 i paus när jag knallade in i det spartanska lilla fiket för att få en kopp kaffe. Tänkte sätta mig i slänten på andra sidan sen, men gräset va så långt så jag tog plats i bilen där jag kunde se sista 45.
Ganska snabbt efter en stund blev 0-1 0-4 och matchen var klappad och klar.
När parkeringsgrannen väl lyckats jucka ut sin bil körde jag ner till Karlskoga och tankade. Det höll. Sen vidare till Örebro.
En bra söndag som avslutades med att jag knappt kom ur bilen på Lustigkulla efter en bra padelmatch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *