210717 – Degerfors IF v Malmö FF 0-5

Arena: Stora Valla
Match: Allsvenskan
Publik: 1 565
Målen: 0-1 (17) Antonio Colak, 0-2 (45) Adi Nalic, 0-3 (51) Anders Christiansen, 0-4 (53) Veljko Birmančević, 0-5 (55) Veljko Birmančević.
Matchens lirare: Anders Christiansen

Allsvenskan på VIP-plats.
Jo, jag tackar jag.

Det var för några veckor sedan som Eriksson ringde och bad mig boka in den 17 juli. Han hade fått låna en logé på Stora Valla och tyckte att jag och farsan skulle hänga med och kolla på Degerfors v Malmö i Allsvenskan.
Det var bara att glatt tacka ja och hänga på.

Planerna på en förmiddagspadel i Karlskoga gick tidigt i stöpet då deras Facebooksida är lika aktiv som Spurs jakt på troféer. Därför körde jag och farsan direkt till Degen via det klassiska Bjôrôbôrsskôrssô och Kanada.
Lugna och stilla när vi kom fram fram strax efter klockan 13.
Mötte upp övriga på parkering och gick till spelaringången där vi blev stående en stund innan Eriksson löste in oss.

Vi hade fått låna McDonalds lilla kryp in vid ena hörnflaggan. Där hade vi ett eget rum med två bord och en fylld kyl. Utanför en soffgrupp.
Solen sken.
Kan man begära mer en lördag i juli?

VSK-guldvinnaren Ola Fredricsson var på plats. Hälsade på honom redan utanför och när vi hade satt i oss gott kött med potatissallad kom han igen och ville ha speltips. 1,95 på MFF kändes som att sno gajja från ett litet barn. Krävde 25% på vinsten, vilket var rimligt med tanke på hur matchen gestaltade sig.

För det blev inte mycket till drabbning på Stora Vallas ojämna gräsmatta. Skåningarna minst en klass bättre. Visst, de två första målen var turliga, men de tre rappa efter paus var klass på.
Det stod 0-5 och det var game over.
Rakt av.

Men shit så trevligt det var även om de flesta i vår lilla hytt fick vända hem besvikna. Mycket skratt och skämt genom de 90 minuterna. Ellström och ett par till drog tämligen omgående. Vi andra satt kvar en stund innan vi knallade ner till bilen och körde hemåt.
Vi tog vägen via Storfors och Lungsund.
Där blev det ett svalkade kvällsbad.
Tip top Tommy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *