190527 – Västerås SK v Norrby IF 1-3

Arena: Swedbank Park
Match: Superettan
Publik: 1 452
Målen: 0-1 (21) Dardan Rexhepi, 1-1 (50) Karwan Safari, 1-2 (86) Abbas Mohamad, 1-3 (90) Richard Yarsuvat
Matchens lirare:
Dijan Vukojevic

Lag med noll fans på bortasektionen borde tvångsnedflyttas.
I alla fall tilldelas förluster i matcher de vinner.

Det var ganska ljummet och skönt när jag lämnade hufvudstaden och for mot Jakan där Mr Groundhopper 2019 var med på noterna. Jag lyckades övertala honom att skippa Sätra IP och hänga med till Västerås istället.
Vi kom iväg i så bra tid att vi kunde kosta på oss en tur till Björnön innan matchen.
Där kunde vi få både kaffe och mazarin.
Jansson var belåten.

På Rocklunda hade nåt hipsterföretag kört fram nån matbuss så vi lyxade till med varsin låda. Det var wraps med långkok av kalkon och mango. Klart godkänt och ett uppskattat initiativ.
Det var svinkallt på Parken.
Folk satt påpälsade med vinterjackor och mössor. Jag hade shorts på mig …

Första halvlek var så usel att den inte förtjänar ett enda tecken. Sigge gav upp och Jonte fick hoja hem med honom i paus. När han väl kom tillbaka hade VSK ryckt upp sig och kvitterat. Sen fanns flertalet kanonchanser för en efterlängtad seger. Men fan heller. Laget som fyllde bortasektionen med noll personer skickade in 1-2 på hörna. Då kutade deras keeper rakt över hela planen för att vara med i segerhögen.