190126 – Swindon Town v Crawley Town 0-1

Arena: County Ground
Match: League Two
Publik:
6 026
Målen: 0-1 (45) Filipe Morais
Matchens lirare:
Panutche Camará

Det var nog egentligen bara en sak som saknades den här lördagen.
Att jag hade kollat upp att det fanns en kvalitetsoutlet i Swindon.
Det upptäckte jag först när jag kom dit.

Ska sägas att det var lite halvsegt den här morgonen efter fredagskvällens holmgång i norra London. Men det var inte mycket att be för. Bara att hoppa upp på hästen och dra igång.
Knallade ner till Farringdon för vidare färd till Paddnington.
Där väntade en 13 mil lång tågresa. Knappa timmen.

Vädret var okej, lite kallt, när jag kom fram. Och det var då jag upptäckte en McArthur Glenn-outlet i ”byn”. Det var ju fasen att man skulle få reda på det först nu. Det var en timme till kick off och jag skulle knalla bort, köpa biljett och käka så det var liksom inge tid kvar till något outlet-besök.
Tyvärr.

På väg till County Ground, där det en gång i tiden spelats Premier League-fotboll, passerade jag igenom nån form av polsk community. Samma affärer som låg granne med brorsan lägenhet i Sopot.
Så kan det gå.
Dryga kilometern nerför gatan – sen var jag framme.
Jag gick ett ”varv” och spanade lite. Såg bra ut på utsidan. Swindons box office var små hål i väggen. Där kunde man om man haft bra syn sett människan på insidan, men jag lyckades ändå få ut en plåt för 23 pund.
Svindyrt. Utter svindyrt.

Lunchen blev en välflottig burgare från vagnen i ena hörnan. Majonnäs och andra såser rann rakt ner på asfalten medan jag slafsade i mig godsakerna.
Nu hade solen börjat gå ner och kylan blev mer påtaglig.
Ölkön inne på County Ground var för lång så jag greppade en bovril och gick upp och satte mig,
Och det var inte mycket till match ska sägs.
En ilsken hemmapublik var mest irriterad över det mesta som Swindonspelarna sysslade med. Inte blev det bättre när Crawley satte 0-1 precis före vilan.

För att klara av andra var jag tvungen att nödköpa en bovril till i paus. Mest för att hålla nävarna varma sista 45. Swindon gjorde sina försök i andra och brände faktiskt en straff i 90:e.
Som lök på laxen hade nu börjat regna.
Jag försökte att ignorera det så gott det gick på väg tillbaka till stationen, men när det ökade på till skyfallstempo på slutade det inte bättre än att jag kom till puben dyngsur.

Medan jackan, jeansen och tröjan skulle torka sköljde jag ner tre Stella inne på The Queen’s Tap. Sen blev det superdrama på stationen när de i sista sekunden bytte plattform för mitt tåg till London.
Var bara sekunder från att missa det, men det löste sig till slut.
Väl tillbaka på hotellet unnade jag mig en pizza som jag nästan somnade med i näven till Match of the Day.
Allt som vanligt med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *